20-05-13

Seizoensbegin onder de loep genomen

Hey,

Na de stage in Monte Gordo volgden nog 2 trainingsweken vooraleer de wedstrijdperiode aanbrak. Op 1 mei opende ik mijn zomerseizoen in Oordegem met een 1500m op het BK universiteiren. De goesting en de nodige gezonde zenuwen waren terug van de partij. Ik hoop dit seizoen een stap in de goeie richting te zetten, wat betekent mijn persoonlijke records gevoelig aanscherpen. Ik heb voor mezelf enkele doelen gesteld die ik wil bereiken en momenteel ben ik goed op weg deze te realiseren. Maar het voornaamste is én blijft om eens gedurende een lange periode blessure vrij te blijven. De progressie en prestaties volgen dan wel vanzelf.
Dat is wat er in Oordegem al aankwam. Een mooie reeks, waarin 2 hazen voorzien waren. Meteen een wedstrijd die kon tellen. Ik begon met de gedachte om er meteen goed in te vliegen ook al stond er veel wind. De eerste 2 ronden verliepen vrij vlot, maar daarna kende ik een dipje. De laatste 200m kon ik nog een tandje bijsteken, waardoor ik mijn 1500m eindigde in 4'01"10. Meteen goed voor een nieuw record. Zo zat de eerste wedstrijd er al op en kon ik nu het nodige ritme opdoen voor de komende wedstrijden.
Die volgende ging door in St.Niklaas. Daar vond de eerste manche van de Flanders Cup plaats. Zoals we de laatste tijd wel gewend zijn, was het helaas geen goed atletiekweer. Terug veel wind en vrij fris voor de tijd van het jaar. Wederom startte ik op de 1500m. Ik kwam in de B-reeks terecht met maar één doel voor ogen. Ik moet voor het eerst eens onder die grens van de 4' duiken! Het zat er zeker aan te komen, maar het moet nog altijd gelopen worden. Ik nestelde me in voorlaatste positie en kwam na 500m op een mooi tempo door. Ik zag dat er een gaatje was ontstaan tussen de atleet voor me en de rest van de groep. Ik nam meteen over, maar het kalf was verdronken. Ik mocht de resterende 950m alleen afhaspelen. Geen sinecure als je het mij vraagt, maar het was nu eenmaal zo. Ik deed m'n uiterste best om het tempo dat ik voor ogen had te onderhouden. Maar aan de kilometer zag ik 2'41 wegtikken. Niet bepaald een goed teken als je onder die 4' wil lopen. Maar de wil om er voor eens en voor altijd mee af te rekenen ontbrak me niet. Ik liep nog een laatste rondje van 62", waardoor ik achteraf te horen kreeg dat ik met mijn 3'59"97 in mijn opzet was geslaagd!! Dat liet mij de 2 kotsbeurten na mijn koers wel vergeten :-)
Ik was uiteraard tevreden, maar ik weet dat er meer in zat. We zullen zien wat de volgende 1500m brengt.
Mijn derde wedstrijd van het seizoen was een soort van thuismatch in Lokeren. Daar stond de tweede manche van de Flanders Cup op het programma. Voor het eerst werd de Grote Prijs Stad Lokeren tot dit circuit toegevoegd. Een 800m was de afstand die ik er ging afleggen. Klaar om het volgende record (1'57"72) van de tabellen te vegen. Ik ging van start in de C-reeks. Daar werd er gelopen voor 1'54. Vanuit baan 2 liep ik goed door om niet ingesloten te raken. Zo kwam ik ook meteen achter de haas terecht. Niet meteen wat ik van plan was, maar ik kon maar proberen om zo hard mogelijk te gaan. Ik kwam door in 56" aan de 400m. Met nog 1 ronde te gaan liet ik een klein gaatje vallen op de haas. Meteen kwam er iemand overnemen. Ik kon net niet aanpikken waardoor ik van 450m - 600m alleen viel en dat bij een sterke tegenwind. Ik probeerde er de laatste 200m nog het beste van te maken en de 2 overgekomen atleten te volgen, maar aanpikken ging net niet. Ik viel gelukkig niet stil en kon me tevreden stellen met alweer een nieuwe besttijd! Deze bedraagt nu 1'56"39! Terug een tevreden man, wetende dat ik sneller kan. Het stuk tegenwind, dat ik alleen moest opknappen, had me op het einde de das omgedaan. Ik hoop dan ook bij mijn volgende 800m, die doorgaat op 1 juni op de IFAM in Oordegem, onder de 1'56 te duiken.
Ik ben op de goeie weg en het doet deugd stap voor stap te verbeteren.
Later op de avond was ikzelf ook nog haas van dienst op de 1500m in de F-reeks. De bedoeling was om de atleten naar een tijd om en bij de 4'40 te stuwen. Ik heb m'n uiterste best gedaan om die jongens een mooie tijd te bezorgen en liep tot 1485m mee. Aankomen deed ik liever niet :-) Ze waren erg tevreden met hun tijd en met mijn haaswerk. Zo had ik er nog een mooie training opzitten. Het was met veel plezier gedaan. Een unieke ervaring.
Wat een mens al niet doet uit clubliefde! ;-)

Jonas

DSC_1243.JPGDSC_1244.JPGDSC_1264.JPGDSC_1314.JPGDSC_1315.JPGDSC_1321.JPG

16:04 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |