17-04-13

Alles op een rijtje...

Hey,

Na een half jaar stilte op m'n blog, werd het nog eens tijd hier een verslag te posten!
Misschien was dit wel de stilte voor de storm...want ik hoop dit zomerseizoen mijn persoonlijke records toch aanzienlijk aan te scherpen.
Eerst en vooral vertel ik wat meer over mijn winterseizoen. Het was een kort seizoen. Niet omdat dit zo gepland was, maar omdat ik helaas terug voor 7 weken aan de kant stond door een blessure. Jawel, degene die de tel nog kunnen bijhouden, dit was nummer 5. Een ontsteking op de heupbuiger met als oorzaak een gekanteld bekken zorgde voor heel wat miserie. Zo miste ik een groot deel van m'n seizoen. Een week voor de CrossCup in Roeselare viel ik uit. Zo zag ik ook alle andere geplande wedstrijden aan me voorbijgaan. Ik kon 7 weken lang amper 20-30km lopen. Gelukkig kon ik bij de jaarswisseling terug pijnvrij lopen. Ik begon aan de opbouw voor het BK korte cross, maar ook al met het oog richting het zomerseizoen. Ik liep mijn eerste wedstrijd op 24 februari in Essen, waar ik aan de start stond van mijn allereerste korte cross. Ik hield er meteen een goed gevoel aan over en strandde op een 4e plaats. 2 weken later trok ik dan naar Oostende om daar aan het BK deel te nemen. Op een parcours dat leek op een ijzig modderbad, nam ik beslag op een 34e plaats. Daarmee was ik al bij al tevreden, al zat een top 25 er zeker in.
Daarna kreeg ik 2 relatieve rustweken, waarna de opbouw voor m'n zomerseizoen definitief begon. Eerst volgde nog een lactaattest met Jan Olbrecht, waaruit toch bleek dat ik wat progressie had gemaakt. Met deze gegevens kon ik me volop beginnen voorbereiden en dat deed ik ook.
Ik trok van 31 maart - 15 april naar Portugal, Monte Gordo. Dit samen met een deel andere atleten. Ik was blijkbaar niet de enige, want zowat half lopend Vlaanderen zakte naar daar en omstreken af. Ook enkele Waalse vrienden vonden de weg richting de zon. Ik heb me er erg goed geamuseerd en heb er enkele nieuwe mensen leren kennen. Altijd tof als je aan zo'n stage nieuwe vrienden overhoudt. Dat ter zijde heb ik er uiteraard ook heel goed kunnen trainen! We hadden telkens mooi weer, al stond de wind vaak strak. Ik voel dat de conditie beetje bij beetje verbetert, zo hoop ik in de maanden mei - juni al enkele mooie tijden neer te zetten.

Jonas

groepsfoto 4.jpglooptechniek 1.jpglooptechniek 3.jpgpiste 1.jpgpiste 4.jpgpiste 6.jpgpiste 7.jpgpiste 8.jpgpiste 9.jpgpiste 11.jpgpiste 12.jpgpiste 13.jpgpiste 15.jpgpiste 14.jpg

16:43 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |