22-10-12

Belgisch Kampioen 4x1500m junioren! ... BK Moeskroen 1500m ... CrossCup Relays

Hey,

Alvast mijn excuses voor deze late en lang verwachte update!
We moeten even terugkeren naar begin september. Want toen ging het BK estafette door in Oordegem.
Ik liep er samen met Vinnie Van Puyvelde, Philip Cortvriendt en Joris Keppens. Enkele weken voordien hadden we op het PK estafette in Oudenaarde onze generale repetitie opzitten. Het resultaat dat we daar hadden neergezet beloofde voor later. Maar nu was het zover. We waren er klaar voor, na onze stage in St. Moritz, om de Belgische titel te pakken. Met veel ambitie gingen we van start. We hielden dezelfde volgorde als op het PK, dus mocht ik de spits afbijten. Ons doel was om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Ik startte meteen op kop en begon rondjes van 64" te lopen. Na 550m had ik niemand meer in mijn spoor en wisten we dat een mogelijke titel al kon binnen zijn. Maar we wilden meer dan alleen de titel. Ik bleef een goed tempo ontwikkelen en liep mijn 1500m in 4'02. Wat uistekend was! Daarna volgden Joris en Vinnie die beiden een tijd om en bij de 4'01 liepen. Philip nam de laatste 1500m voor zijn rekening. De titel was ondertussen al een zekerheid, maar onze tijd bleef een vraagteken. Philip liep naar een erg sterke 3'57. Zo eindigden we in 16'02"37! We behaalden dus de Belgische titel, liepen de 2e beste tijd ooit bij de junioren en liepen een Oost-Vlaams record. Een prestatie die er wel mocht zijn! We waren erg tevreden en fier op onszelf.

Een week later volgde dan het individuele werk in Moeskroen. Daar liep ik de 1500m. Over die wedstrijd kan ik heel kort zijn. Een heel trage wedstrijd die resulteerde in een snelle laatste 400m. Ik kwam door mijn blessure in het begin van het zomerseizoen kilometers en bepaalde trainingen tekort, waardoor ik geen eindspurt in de benen had. Ik eindigde als 10e op het BK.

Na het BK volgden 2 relatieve rustweken, waarna de opbouw voor het winterseizoen begon. Ik duik het veld in als 1e jaars belofte, maar mag tot nieuwjaar nog bij de juniors van start gaan. Daarvan ga ik gebruik maken. Zo kom ik aan de start van de CrossCup Relays, Mol, Roeselare en Brussel.
De eerste fase van de opbouw is ondertussen achter de rug. We zijn nu een maand bezig met de basis te leggen en hoofdzakelijk aeroob werk te verrichten.

De eerste kleine test kwam er gisteren op de CrossCup Relays in Gent aan de Blaarmeersen. Ik vormde er een ploegje met Stijn D'heer en Yves Mouton. Yves was onze startloper en deed zijn best om de andere lopers te volgen. Stijn mocht 1500m voor zijn rekening nemen. Hij kon heel wat atleten oprapen en schuifde op naar de 27e plaats. Daarna was het mijn beurt om 3000m af te leggen in het veld. Ik had geen goed gevoel, maar kon toch een 10-tal atleten oprapen, waardoor we uiteindelijk als 17e eindigden. Het was een leuke opwarmer voor wat komen gaat.

Jonas

15:02 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |