01-09-12

2000m te Kessel-Lo

Hey,

3 dagen geleden stond er in Kessel-Lo een 2000m geprogrammeerd. Vinnie, Philip en ikzelf namen deel. Joris trainde nog wat bij voor zijn 5000m op het BK en kwam dus niet in actie. We zouden alle drie een tijd tussen de 5'25 - 5'30 willen realiseren, wat zeker in onze mogelijkheden ligt. De dagen ervoor voelde ik me wel wat minder goed en ook de dag zelf was het zo. Ik had niet het vlotte, soepele en frisse gevoel van de afgelopen dagen. Uiteraard had ik er zin in en was ook onze haas, Wouter Hoogkamer, van de partij. Hij zou ons 2 tot 3 ronden op sleeptouw nemen, tempo 65"/400m. Net voor de start kwamen we Brian Van Den Bossche tegen die ons tijdens de wedstrijd zou vergezellen om zo ook naar een mooie tijd te lopen.
20u20 weerklonk het startschot. We waren uitstekend gestart. Ik nam positie 4 in, net achter Brian. De eerste 400m gingen vrij gemakkelijk, maar waren te snel. We kwamen door in 63". De 2e ronde ging dan weer te traag, want na 800m kwamen we door in 2'11. Dat was zeker niet ideaal. Phlip nam de koppositie over. Brian en Vinnie volgden goed. Ik had het iets moeilijker en volgde tot 950m. Daarna moest ik wat meters prijs geven. De eerste kilometer had ik in 2'46 afgehaspeld. Ik zat dus één seconde achter op het traagste schema. Het liep niet echt vlot, maar ik zette door. Een versnelling had ik niet in de benen, maar ik kon wel hetzelfde tempo aanhouden. Ik liep een egale race en kwam nog iets dichter op Vinnie. Philip zette een erg sterke prestatie neer door te finishen in 5'24"48! Brian werd 2e in 5'29"44 en Vinnie pakte de 3e plaats in 5'31"52.
Ik was best tevreden met mijn 5'33"38, maar weet dat er meer in zit! Het is duidelijk dat Vinnie en ik in ons dipje verkeren na de hoogtestage. 5sec sneller zouden we dan ook kunnen lopen. Nu is het afwachten wanneer we terug de betere benen vinden en doorgroeien naar ons piekmoment.
Dat zou enkele dagen voor het Belgisch Kampioenschap (9 september) moeten zijn in Moeskroen waar we alle 3 aan de start komen op de 1500m.

Maar eerst staat ons nog een andere uitdaging te wachten...het Belgisch Kampioenschap aflossingen. Dat gaat morgen door in Oordegem waar we deelnemen aan de 4 x 1500m. Op deze afstand zijn we 2 weken geleden Provinciaal Kampioen geworden in 16'22"72. We willen deze tijd met 10 seconden verbeteren, dus we zullen meteen doorlopen. Het wordt een wedstrijd in de wedstrijd, want alleen naar 4'03 lopen is niet gemakkelijk. De concurrentie is dus gewaarschuwd. Maar ook met hen dient er altijd rekening gehouden te worden, al is ons team met Philip Cortvriendt, Vinnie Van Puyvelde en Joris Keppens erg sterk.
De titel binnenhalen in een mooie tijd is dus ons doel!

Een verslag & krantenartikel, geschreven door Xavier Rondas, is terug te vinden op High Performance Running Team. Bedankt Xavier.

Jonas

14:04 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |