26-08-12

800m te Oordegem...

Hey,

Vorige week werkte ik twee mooie wedstrijden af. Het was een uitstekend weekend, waarvan ik wel even moest bekomen. Daarvoor had ik 4 dagen, want op donderdag 23 augustus stond er al terug een wedstrijd gepland. In Oordegem kwam ik aan de start op de 800m. Het was nog maar de 2e keer dat ik dit seizoen de dubbele baanronde ging afwerken. Ik keek er naar uit en hoopte uiteraard op een verbetering van mijn record.
Rond 21u15 mocht ik in de A-reeks van start gaan. Ik voelde in de opwarming dat ik niet hetzelfde gevoel te pakken had van de voorbije dagen, maar slecht waren mijn benen ook niet.
Ik startte behouden en nestelde me ergens midden in het pak. Ik had niet meteen een goed gevoel en kwam na 400m pas door in 59". Te traag om een mooie tijd te lopen. Ik moest wel versnellen wilde ik er nog iets van maken. De laatste 350m liep ik helemaal alleen. Op dat moment begon ik er wat door te komen. 300m van het einde ging het wel goed. Ik had het geluk dat ik een mikpunt voor me had. Want de eerste 4 waren te snel voor mij. Ik had helaas niemand die mijn tempo liep, dus een ideale wedstrijd was het niet. Ik kwam iets dichter op de eersten en kon zo nog eindigen in een mooie 1'57"72! Een verbetering van mijn record en een laatste rondje van 58". Ik mag er best tevreden mee zijn, maar er zit meer in. Er kunnen nog 2 seconden af, maar het zal niet meer voor dit seizoen zijn. Het was mijn laatste 800m van het seizoen.

Wel staat er op woensdag 29 augustus nog een 2000m gepland. Die gaat van start in Kessel-Lo om 20u15. Hopelijk mag ik dan met iets betere benen aan de start staan, want mijn doel is om een tijd tussen de 5'25 - 5'30 te realiseren. Er is alvast vanuit de organiserende club een haas voorzien. Ook Vinnie en Philip staan er aan de start, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. Ook zij liepen beiden hun persoonlijk record op de 800m in Oordegem.

Jonas

17:33 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-12

Flanders Cup Kessel-Lo & Provinciaal Kampioenschap aflossingen

Hey,

Mijn eerste wedstrijd na de hoogtestage in St.Moritz ging door op 18 augustus in Kessel-Lo.
3 dagen na onze terugkeer stond er een mijl geprogrammeerd. Een iet wat ongebruikelijk afstand van 1609m.
Ik had er zin in en wou bevestigen dat ik terug op de goeie weg was. Dat ik nog wel degelijk op niveau kan lopen en dat er nog steeds rekening met me moet worden gehouden, in tegenstelling tot wat sommigen beweren.
Die dag was het enorm warm! De thermometer gaf 37°c aan. Er moest dus voldoende worden gedronken. Ik hoopte dat mijn lichaam hierop goed zou reageren, maar voor afstanden tot en met 1500m speelt de warmte eigenlijk weinig rol. De dag zelf voelde ik me goed en ik wist dat een goede prestatie erin zat. Mijn doel was het tempo van Bert Misplon (tempomaker) te volgen. Hij was haas van dienst in de B-reeks en ging voor 4'20. Ik wist niet of het me ging lukken, want dan moest ik al een stuk sneller doorkomen dan mijn record op 1500m (4'08"74). Toch ging ik het proberen, want de stage en de trainingen die ik daar afwerkte gaven me voldoende vertrouwen.
Om 19u10 werd de wedstrijd op gang geschoten. Ik startte uitstekend en nestelde me achter Lodewijk Roeygens in 3e positie. Het tempo de eerste 400m was iets te snel. We kwamen door in 1'02. 4 seconden voor op schema. Bert drukte even het tempo en 200m later zaten we perfect op schema. Ik volgde enorm vlot! Het was lang geleden dat ik me zo goed voelde en alleen dat al gaf me een kick. Tot 800m verliep alles zeer vlot. We kwamen door in 2'11.
één secondje voor op schema. Na 850m moest Lodewijk een gaatje laten. Ik had het meteen gezien en nam over. Ik nam plaats achter Bert en die trok nog door tot 1200m. Na 1km had ik 2'43. Op één ronde van het einde stond ik er alleen voor en richtte ik nog even mijn blik op de klok. Ik zag 3'15 verschijnen. Nog steeds mooi op schema met dank aan het uitstekende haaswerk van Bert Misplon! Ik onderhield mijn tempo en stak een tandje bij de laatste 300m. Dan begon ik het toch wat zwaarder te krijgen. Ik bleef goed doorgaan en de vele aanmoedigingen stuwden me vooruit. Ik won de B-reeks in een prachtige tijd van 4'19"00. Goed voor een nieuw record! Ook het clubrecord had ik verbroken en on-officieel ook mijn 1500m tijd. Want ik liep daarop 4'01. Helaas telt dit niet.
Ik was enorm tevreden, maar was helemaal uitgeput. Ik moest even bekomen en besefte toen dat ik terug op een goed niveau had gepresteerd en ik terug aansluiting kreeg met de beteren. Dat gaf me voldoening. Stap voor stap probeer ik nu terug bij de besten te behoren. Blessure vrij blijven zou me alvast veel helpen ;-)
Iets later werd mijn clubrecord weliswaar gebroken door Philip Cortvriendt die een sterke 4'15"06 liet optekenen, kort gevolgd door Vinnie Van Puyvelde die finishte in 4'16"77! Goed gedaan jongens! Ook Joris Keppens kwam die dag in actie, maar dan op de 3000m. De man van het iets langere werk liep naar een schitterende 8'28"73.

De dag erna mochten we alle vier terug in actie komen in Oudenaarde. Daar ging het PK aflossing door. We gingen voor de titel op de 4 x 1500m. De opdracht was om goed door te lopen en er geen tactische wedstrijd van te maken. We mochten wel niet voluit gaan van onze trainers, dus gaven we ons voor 90 - 95%. Het clubrecord bedroeg 16'27. Het was geen doel, maar het zou mooi meegenomen zijn. Ik kwam als eerste van het kwartet van start. Ik pakte meteen de kop en liep een egale wedstrijd. Ik liep rondjes van 65" à 66". Het liep eigenlijk nog erg vlot na gisteren en ik liep vrij ontspannen. De laatste 200m trok ik even iets meer door om een gaatje te slaan en zo kon ik de stok veilig doorgeven aan Joris Keppens. Stuk voor stuk liepen we een uitstekende wedstrijd.
Vinnie Van Puyvelde liet net als mij een 4'06 optekenen. Joris liep naar 4'09 na zijn 3000 van de dag ervoor.
Als je dan even rekent moet ik je niet vertellen wat Philip Cortvriendt nog in de benen had. Hij liep erg makkelijk. Ik was aan het uitrekenen of het clubrecord er nog inzat en schreeuwde hem toe welk tempo hij moest lopen om het net te halen. We zaten één seconde voor het schema, maar Philip liep een sterke laatste 800m en liep zijn 1500m in 4'01. Onze eindtijd bedroeg dan ook 16'22"72! Een prachtige tijd die ons een nieuw clubrecord opleverde, een 11e tijd ooit bij de juniors en uiteraard de titel! We waren dan ook erg blij en het was aangenaam om samen een mooie prestatie te leveren. Zowel op training als op wedstrijd stuwen we elkaar naar een hoger niveau en dat maakt het erg plezant. Het groepgevoel zit goed en op het BK aflossingen willen we terug gaan voor de titel. Wat zeker in onze mogelijkheden ligt. Ook onze tijd willen we aanscherpen. Er zal dus niet tactisch gelopen worden. We willen er minimum 10 seconden vanaf doen. Maar stiekem hopen we eigenlijk op nog ietsje beter. Toch blijft het belangrijkste dat we daar de titel kunnen binnenhalen. Dat zou echt prachtig zijn! We kijken er alvast naar uit...

Maar eerst is ons vizier gericht op donderdag 23 augustus, waar we in Oordegem aan de start verschijnen van de 800m. Ik hoop mijn record (1'59"00) te verbeteren en naar een tijd van om en bij de 1'56 - 1'57 te lopen.

P.S. op High Performance Running Team kun je een verslag van de volledige groep terugvinden over Kessel-Lo.

Jonas

mijl @kessel-lo 2012.jpgmijl @kessel-lo 2012 (2).jpg

1e ronde.jpg2e ronde (1).jpg2e ronde (2).jpg2e ronde.jpg3e ronde.jpgjoris 2.jpgvinnie 1.jpgstokwissel.jpgphilip 3.jpgaankomst.jpggroepsfoto 1.jpgpodium 1.jpgpodium 2.jpgtijdsopname.jpg

16:55 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-08-12

FC Ninove ... B-meeting Huizingen ... Stage St.Moritz

Hey,

Na de stage in Duitsland was het tijd om enkele wedstrijden te lopen.
Mijn eerste zou doorgaan op 21 juli. In Ninove ging ik er van start op de 800m. Ik had er goede hoop op dat ik mijn record ging aanscherpen. De conditie was stilaan aan het beteren en de dag zelf voelde ik me goed. Het was ook goed weer en zat in een snelle reeks. Zo hoefde ik enkel maar te volgen. Ik ging van start in de 3e reeks in het naprogramma. Ik nam meteen een goede start en nestelde me als voorlaatste in de groep. Ik voelde al snel dat ik wedstrijdritme miste, maar kon tot 400m goed volgen. Ik kwam door in 58". Daarna moest ik een gaatje laten en probeerde ik mijn tempo zo hoog mogelijk te houden. Tussen de 400m en de 550m kende ik een wat zwakker moment. Daarna kon ik me herpakken en kon ik een laatste goede 250m lopen. Zo kon ik nog één iemand remonteren en eindigde ik in een tijd van 1'59"00! Ik scherpte mijn record met iets meer dan 3 seconden aan en liep voor het eerst onder de 2' grens. Ik was tevreden met mijn tijd. Aangezien het nog maar mijn eerste wedstrijd was. Ik hoop uiteraard, later op het seizoen, (23 augustus in Oordegem) deze tijd nog wat te verbeteren.

Een week later stond ik aan de start op de 1500m in Huizingen. Er kwamen heel wat goede atleten naartoe, wat het alleen maar mooier maakt. Ik hoopte dat ik in een goede reeks terecht kwam en dat was zeker en vast het geval. Ik kwam in een iets té goede van start. Want al vroeg in de wedstrijd moest ik lossen en naar mijn eigen tempo zoeken. Ik had die dag geen frisse benen en het liep niet zoals gehoopt. Na 500m liep ik al alleen en moest ik nog een zware kilometer alleen afwerken. Ik had het echt moeilijk. Het vlotte niet, maar ik bleef doorzetten. Ook al was het mentaal erg zwaar tussen de 800 en de 1200m. De laatste ronde probeerde ik nog een tandje bij te steken, maar het bracht niet veel op. Ik finishte in een matige en teleurstellende 4'09"90. Iets meer dan een second van mijn record. Het was mijn enige 1500m van het seizoen die ik liep, dus ik had gehoopt op beter. Met deze tijd kom ik niet in aanmerking voor het Belgisch Kampioenschap ... dus is het hopen dat ik overmorgen op de Flanders Cup in Kessel-Lo een goede tijd op de mijl kan neerzetten. Misschien kan ik me via deze afstand nog plaatsen voor het BK dat doorgaat op 9 september in Moeskroen.

Ik ga er alleszins vol voor gaan en hoop een tijd dicht tegen de 4'20 te realiseren. Dat zou mooi zijn en ik zou alleszins in aanmerking komen om deel te nemen aan het BK. De conditie is alvast nog aangescherpt de laatste 3 weken door de uitstekende stage die ik achter de rug heb in St.Moritz. Daar heb ik 17 dagen goed kunnen trainen en voelde ik mezelf goed. Ik kon alle trainingen afwerken en kan vooruitblikken op hopelijk enkele mooie wedstrijden. Zo wil ik in Kessel-Lo alvast bevestigen dat de conditie terug op peil aan het komen is. De blessure is nu ook voor de volle 100% voorbij.
Ik zal ook nog aan de start verschijnen op 23 augustus in Oordegem (800m), 29 augustus in Kessel-Lo (2000m), 2 september in Oordegem (BK aflossing 4x1500m) en hopelijk nog op 9 september in Moeskroen (BK 1500m). Voor het PK aflossing op 19 augustus zijn we nog niet helemaal zeker.

Er staan dus nog enkele wedstrijden geprogrammeerd...ik kijk er alvast naar uit!

Jonas

huizingen 2012 (1500m) 3.jpghuizingen 2012 (1500m).jpghuizingen 2012 (1500m) 2.jpg035.JPG038.JPG040.JPG049.JPG054.JPG063.JPG059.JPGgroepsfoto piz nair.jpggroepsfoto piz nair 2.jpg

17:58 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |