26-08-12

800m te Oordegem...

Hey,

Vorige week werkte ik twee mooie wedstrijden af. Het was een uitstekend weekend, waarvan ik wel even moest bekomen. Daarvoor had ik 4 dagen, want op donderdag 23 augustus stond er al terug een wedstrijd gepland. In Oordegem kwam ik aan de start op de 800m. Het was nog maar de 2e keer dat ik dit seizoen de dubbele baanronde ging afwerken. Ik keek er naar uit en hoopte uiteraard op een verbetering van mijn record.
Rond 21u15 mocht ik in de A-reeks van start gaan. Ik voelde in de opwarming dat ik niet hetzelfde gevoel te pakken had van de voorbije dagen, maar slecht waren mijn benen ook niet.
Ik startte behouden en nestelde me ergens midden in het pak. Ik had niet meteen een goed gevoel en kwam na 400m pas door in 59". Te traag om een mooie tijd te lopen. Ik moest wel versnellen wilde ik er nog iets van maken. De laatste 350m liep ik helemaal alleen. Op dat moment begon ik er wat door te komen. 300m van het einde ging het wel goed. Ik had het geluk dat ik een mikpunt voor me had. Want de eerste 4 waren te snel voor mij. Ik had helaas niemand die mijn tempo liep, dus een ideale wedstrijd was het niet. Ik kwam iets dichter op de eersten en kon zo nog eindigen in een mooie 1'57"72! Een verbetering van mijn record en een laatste rondje van 58". Ik mag er best tevreden mee zijn, maar er zit meer in. Er kunnen nog 2 seconden af, maar het zal niet meer voor dit seizoen zijn. Het was mijn laatste 800m van het seizoen.

Wel staat er op woensdag 29 augustus nog een 2000m gepland. Die gaat van start in Kessel-Lo om 20u15. Hopelijk mag ik dan met iets betere benen aan de start staan, want mijn doel is om een tijd tussen de 5'25 - 5'30 te realiseren. Er is alvast vanuit de organiserende club een haas voorzien. Ook Vinnie en Philip staan er aan de start, dus het belooft een mooie wedstrijd te worden. Ook zij liepen beiden hun persoonlijk record op de 800m in Oordegem.

Jonas

17:33 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.