21-08-12

Flanders Cup Kessel-Lo & Provinciaal Kampioenschap aflossingen

Hey,

Mijn eerste wedstrijd na de hoogtestage in St.Moritz ging door op 18 augustus in Kessel-Lo.
3 dagen na onze terugkeer stond er een mijl geprogrammeerd. Een iet wat ongebruikelijk afstand van 1609m.
Ik had er zin in en wou bevestigen dat ik terug op de goeie weg was. Dat ik nog wel degelijk op niveau kan lopen en dat er nog steeds rekening met me moet worden gehouden, in tegenstelling tot wat sommigen beweren.
Die dag was het enorm warm! De thermometer gaf 37°c aan. Er moest dus voldoende worden gedronken. Ik hoopte dat mijn lichaam hierop goed zou reageren, maar voor afstanden tot en met 1500m speelt de warmte eigenlijk weinig rol. De dag zelf voelde ik me goed en ik wist dat een goede prestatie erin zat. Mijn doel was het tempo van Bert Misplon (tempomaker) te volgen. Hij was haas van dienst in de B-reeks en ging voor 4'20. Ik wist niet of het me ging lukken, want dan moest ik al een stuk sneller doorkomen dan mijn record op 1500m (4'08"74). Toch ging ik het proberen, want de stage en de trainingen die ik daar afwerkte gaven me voldoende vertrouwen.
Om 19u10 werd de wedstrijd op gang geschoten. Ik startte uitstekend en nestelde me achter Lodewijk Roeygens in 3e positie. Het tempo de eerste 400m was iets te snel. We kwamen door in 1'02. 4 seconden voor op schema. Bert drukte even het tempo en 200m later zaten we perfect op schema. Ik volgde enorm vlot! Het was lang geleden dat ik me zo goed voelde en alleen dat al gaf me een kick. Tot 800m verliep alles zeer vlot. We kwamen door in 2'11.
één secondje voor op schema. Na 850m moest Lodewijk een gaatje laten. Ik had het meteen gezien en nam over. Ik nam plaats achter Bert en die trok nog door tot 1200m. Na 1km had ik 2'43. Op één ronde van het einde stond ik er alleen voor en richtte ik nog even mijn blik op de klok. Ik zag 3'15 verschijnen. Nog steeds mooi op schema met dank aan het uitstekende haaswerk van Bert Misplon! Ik onderhield mijn tempo en stak een tandje bij de laatste 300m. Dan begon ik het toch wat zwaarder te krijgen. Ik bleef goed doorgaan en de vele aanmoedigingen stuwden me vooruit. Ik won de B-reeks in een prachtige tijd van 4'19"00. Goed voor een nieuw record! Ook het clubrecord had ik verbroken en on-officieel ook mijn 1500m tijd. Want ik liep daarop 4'01. Helaas telt dit niet.
Ik was enorm tevreden, maar was helemaal uitgeput. Ik moest even bekomen en besefte toen dat ik terug op een goed niveau had gepresteerd en ik terug aansluiting kreeg met de beteren. Dat gaf me voldoening. Stap voor stap probeer ik nu terug bij de besten te behoren. Blessure vrij blijven zou me alvast veel helpen ;-)
Iets later werd mijn clubrecord weliswaar gebroken door Philip Cortvriendt die een sterke 4'15"06 liet optekenen, kort gevolgd door Vinnie Van Puyvelde die finishte in 4'16"77! Goed gedaan jongens! Ook Joris Keppens kwam die dag in actie, maar dan op de 3000m. De man van het iets langere werk liep naar een schitterende 8'28"73.

De dag erna mochten we alle vier terug in actie komen in Oudenaarde. Daar ging het PK aflossing door. We gingen voor de titel op de 4 x 1500m. De opdracht was om goed door te lopen en er geen tactische wedstrijd van te maken. We mochten wel niet voluit gaan van onze trainers, dus gaven we ons voor 90 - 95%. Het clubrecord bedroeg 16'27. Het was geen doel, maar het zou mooi meegenomen zijn. Ik kwam als eerste van het kwartet van start. Ik pakte meteen de kop en liep een egale wedstrijd. Ik liep rondjes van 65" à 66". Het liep eigenlijk nog erg vlot na gisteren en ik liep vrij ontspannen. De laatste 200m trok ik even iets meer door om een gaatje te slaan en zo kon ik de stok veilig doorgeven aan Joris Keppens. Stuk voor stuk liepen we een uitstekende wedstrijd.
Vinnie Van Puyvelde liet net als mij een 4'06 optekenen. Joris liep naar 4'09 na zijn 3000 van de dag ervoor.
Als je dan even rekent moet ik je niet vertellen wat Philip Cortvriendt nog in de benen had. Hij liep erg makkelijk. Ik was aan het uitrekenen of het clubrecord er nog inzat en schreeuwde hem toe welk tempo hij moest lopen om het net te halen. We zaten één seconde voor het schema, maar Philip liep een sterke laatste 800m en liep zijn 1500m in 4'01. Onze eindtijd bedroeg dan ook 16'22"72! Een prachtige tijd die ons een nieuw clubrecord opleverde, een 11e tijd ooit bij de juniors en uiteraard de titel! We waren dan ook erg blij en het was aangenaam om samen een mooie prestatie te leveren. Zowel op training als op wedstrijd stuwen we elkaar naar een hoger niveau en dat maakt het erg plezant. Het groepgevoel zit goed en op het BK aflossingen willen we terug gaan voor de titel. Wat zeker in onze mogelijkheden ligt. Ook onze tijd willen we aanscherpen. Er zal dus niet tactisch gelopen worden. We willen er minimum 10 seconden vanaf doen. Maar stiekem hopen we eigenlijk op nog ietsje beter. Toch blijft het belangrijkste dat we daar de titel kunnen binnenhalen. Dat zou echt prachtig zijn! We kijken er alvast naar uit...

Maar eerst is ons vizier gericht op donderdag 23 augustus, waar we in Oordegem aan de start verschijnen van de 800m. Ik hoop mijn record (1'59"00) te verbeteren en naar een tijd van om en bij de 1'56 - 1'57 te lopen.

P.S. op High Performance Running Team kun je een verslag van de volledige groep terugvinden over Kessel-Lo.

Jonas

mijl @kessel-lo 2012.jpgmijl @kessel-lo 2012 (2).jpg

1e ronde.jpg2e ronde (1).jpg2e ronde (2).jpg2e ronde.jpg3e ronde.jpgjoris 2.jpgvinnie 1.jpgstokwissel.jpgphilip 3.jpgaankomst.jpggroepsfoto 1.jpgpodium 1.jpgpodium 2.jpgtijdsopname.jpg

16:55 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.