16-08-12

FC Ninove ... B-meeting Huizingen ... Stage St.Moritz

Hey,

Na de stage in Duitsland was het tijd om enkele wedstrijden te lopen.
Mijn eerste zou doorgaan op 21 juli. In Ninove ging ik er van start op de 800m. Ik had er goede hoop op dat ik mijn record ging aanscherpen. De conditie was stilaan aan het beteren en de dag zelf voelde ik me goed. Het was ook goed weer en zat in een snelle reeks. Zo hoefde ik enkel maar te volgen. Ik ging van start in de 3e reeks in het naprogramma. Ik nam meteen een goede start en nestelde me als voorlaatste in de groep. Ik voelde al snel dat ik wedstrijdritme miste, maar kon tot 400m goed volgen. Ik kwam door in 58". Daarna moest ik een gaatje laten en probeerde ik mijn tempo zo hoog mogelijk te houden. Tussen de 400m en de 550m kende ik een wat zwakker moment. Daarna kon ik me herpakken en kon ik een laatste goede 250m lopen. Zo kon ik nog één iemand remonteren en eindigde ik in een tijd van 1'59"00! Ik scherpte mijn record met iets meer dan 3 seconden aan en liep voor het eerst onder de 2' grens. Ik was tevreden met mijn tijd. Aangezien het nog maar mijn eerste wedstrijd was. Ik hoop uiteraard, later op het seizoen, (23 augustus in Oordegem) deze tijd nog wat te verbeteren.

Een week later stond ik aan de start op de 1500m in Huizingen. Er kwamen heel wat goede atleten naartoe, wat het alleen maar mooier maakt. Ik hoopte dat ik in een goede reeks terecht kwam en dat was zeker en vast het geval. Ik kwam in een iets té goede van start. Want al vroeg in de wedstrijd moest ik lossen en naar mijn eigen tempo zoeken. Ik had die dag geen frisse benen en het liep niet zoals gehoopt. Na 500m liep ik al alleen en moest ik nog een zware kilometer alleen afwerken. Ik had het echt moeilijk. Het vlotte niet, maar ik bleef doorzetten. Ook al was het mentaal erg zwaar tussen de 800 en de 1200m. De laatste ronde probeerde ik nog een tandje bij te steken, maar het bracht niet veel op. Ik finishte in een matige en teleurstellende 4'09"90. Iets meer dan een second van mijn record. Het was mijn enige 1500m van het seizoen die ik liep, dus ik had gehoopt op beter. Met deze tijd kom ik niet in aanmerking voor het Belgisch Kampioenschap ... dus is het hopen dat ik overmorgen op de Flanders Cup in Kessel-Lo een goede tijd op de mijl kan neerzetten. Misschien kan ik me via deze afstand nog plaatsen voor het BK dat doorgaat op 9 september in Moeskroen.

Ik ga er alleszins vol voor gaan en hoop een tijd dicht tegen de 4'20 te realiseren. Dat zou mooi zijn en ik zou alleszins in aanmerking komen om deel te nemen aan het BK. De conditie is alvast nog aangescherpt de laatste 3 weken door de uitstekende stage die ik achter de rug heb in St.Moritz. Daar heb ik 17 dagen goed kunnen trainen en voelde ik mezelf goed. Ik kon alle trainingen afwerken en kan vooruitblikken op hopelijk enkele mooie wedstrijden. Zo wil ik in Kessel-Lo alvast bevestigen dat de conditie terug op peil aan het komen is. De blessure is nu ook voor de volle 100% voorbij.
Ik zal ook nog aan de start verschijnen op 23 augustus in Oordegem (800m), 29 augustus in Kessel-Lo (2000m), 2 september in Oordegem (BK aflossing 4x1500m) en hopelijk nog op 9 september in Moeskroen (BK 1500m). Voor het PK aflossing op 19 augustus zijn we nog niet helemaal zeker.

Er staan dus nog enkele wedstrijden geprogrammeerd...ik kijk er alvast naar uit!

Jonas

huizingen 2012 (1500m) 3.jpghuizingen 2012 (1500m).jpghuizingen 2012 (1500m) 2.jpg035.JPG038.JPG040.JPG049.JPG054.JPG063.JPG059.JPGgroepsfoto piz nair.jpggroepsfoto piz nair 2.jpg

17:58 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.