28-06-12

Stand van zaken..

Hey,

net voor het BK veldlopen zat ik 7 weken langs de kant met een stressfractuur aan mijn scheenbeen. Ik had alweer de pech een blessure op te lopen. Het is ondertussen mijn 4e in 3 jaar tijd. In die tijd heb ik qua chrono's op de piste maar weinig vooruitgang gemaakt. Toch ben ik blijven doorzetten en maakt het me mentaal sterker. Ik leer mezelf beter kennen en ontdek dan telkens de doorzetter in me. In die 7 weken heb ik dan ook niet stil gezeten. Dag in dag uit deed ik aan alternatieve trainingen, zoals fietsen, aquajoggen en de crosstrainer gebruiken. Zo probeerde ik mijn conditie zo goed mogelijk te onderhouden. Na 5 weken was de zin naar het lopen zeer groot en ik verlangde echt om terug mijn eerste looppasjes te zetten.
2 maand geleden kreeg ik groen licht van dokter Kris Peeters. Een rustige opbouw is noodzakelijk bij dergelijke blessures, dus werden de eerste 3 weken afgewerkt op z'n "start - to - run's". De 4e week kon ik al aan één stuk lopen, maar bleven de kilometers uiteraard nog beperkt. Vanaf week 5 ging alles beter dan verwacht en kon ik terug normale trainingen beginnen afwerken. Duurlopen en tempolopen maakten dan deel uit van mijn trainingsschema. Pistetrainingen kwamen nog te vroeg, want hervallen wil niemand. Gisteren werkte ik mijn eerste pistetraining met succes af en verbaasde mezelf dat het al zo vlot ging. Mijn alternatieve trainingen werpen duidelijk hun vruchten af. Ook heb ik tijdens het lopen geen last meer, maar het blijft toch nog steeds aftasten.
Ik ben erg tevreden dat het al zo goed vlot, maar voor wedstrijden komt het naar mijn gevoel nog iets te vroeg. Mijn eerste wedstrijd staat wel al gepland en deze zal normaal gezien doorgaan op de Flanders Cup in Ninove. Daar zal ik na 3 jaar nog eens een 800m lopen! Ik ben erg benieuwd wat het zal geven, want het is al zo lang geleden dat ik deze afstand nog eens liep. Ik hoop meteen onder de 2' grens te duiken, want dat mag wel eens gebeuren. Natuurlijk hebben de blessures hier wel veel mee te maken. We zien wel hoe alles verloopt en ik hoop er nog het beste van te maken dit seizoen.

Binnen 2 dagen vertrek ik met een deel van de groep op stage naar het Zwarte Woud gelegen in Duitsland. Van 30 juni - 14 juli zullen we er goed kunnen trainen en ons uiteraard amuseren! Het is de eerste keer dat we naar daar trekken, dus zal het even zoeken zijn naar geschikte plekjes om onze duurlopen af te werken.
Na de stage volgen 2 wedstrijden. Die in Ninove en op 28 juli zal ik aantreden op de 1500m in Huizingen op de B-meeting.
De dag erna vertrek ik samen met Vinnie, Joris en Philip nogmaals op hoogtestage. Van 29 juli - 15 augustus zal St.Moritz onze verblijfplaats worden. Daar hopen we onze conditie nog een extra prikkel te geven. Voor mij zal deze stage zeker van pas komen. Ik kijk erg uit naar de stages en de wedstrijden die eraan komen. Ik ben heel benieuwd wat ik nog kan dit seizoen en ik hoop om me toch nog te plaatsen voor het BK piste.

Jonas

14:16 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

BLIJVEN DOORZETTEN EN GELOVEN IN JEZELF IS EN BLIJFT ESSENTIEEL.
TEVENS IS DE GOEDE AANPAK EN BEGELEIDING VAN HET HIGH PERFORMANCE TEAM ONONTBEERLIJK EN BELANGRIJK NAAR DE TOEKOMST TOE.
IK BEN ERVAN OVERTUIGD DAT JE IEDEREEN VERSTOMD ZAL DOEN STAAN.
JE DOET ER ALLES VOOR WAT ZIJN VRUCHTEN ZEKER ZAL AFWERPEN DAAR BEN IK ECHT WEL VAN OVERTUIGD;

VAN 'MISSCHIEN' WEL UW GROOTSTE FAN
PAPA

Gepost door: KURT VAN LOOCKE | 29-06-12

De commentaren zijn gesloten.