26-04-12

Belgisch Kampioenschap veldlopen..."het mocht weer niet zijn"

Hey,

ik moet alweer mijn verontschuldigingen aanbieden omdat ik zolang op me laat wachten voor een verslag. Ik ben dan ook goed in het uitstellen van zaken ;-)
Mijn vorige bericht was geëindigd bij de cross van Lokeren. Die was heel slecht en ook de week erna voelde ik me niet zo goed. Maar de laatste 3 weken naar het BK toe waren enorm goed! Ik voelde me beter dan ooit en vloog op training. Het was een enorme verandering qua conditie die ik onderging. Ik deed trainingen waarvan ik mezelf liet verbazen. Zo liep ik mijn record op 1000m op training! Alleen dat al gaf een indicatie dat ik er terug meer dan ooit stond. Spijtig genoeg kon ik dat weeral niet laten zien op wedstrijd. Ik was helemaal klaar voor het BK, maar 5 dagen voor "D-day" raakte ik geblesseerd aan mijn scheenbeen. Dat was een zware klap. We hebben er alles aan gedaan om nog te kunnen lopen, maar tijdens de opwarming in Oostende hield ik het voor bekeken. Ik had teveel last en wou de blessure niet erger maken dan ze was. Net als vorig jaar kon ik de wedstrijd volgen langs de zijkant en zag hoe Joris en Philip een sterke prestatie neerzetten, door respectievelijk 5e en 9e te worden! Vinnie had een mindere dag, maar kon er wel voor zorgen dat we het clubklassement wonnen en zo naar het EK veldlopen mogen gaan voor clubs.
Ik kreeg dus rust voorgeschoteld en onderging enkele dagen na het BK een botscan om te weten wat er aan de hand was. Uit de botscan bleek dat ik een stressfractuur had opgelopen aan mijn linker scheenbeen. Dat betekent dus enkele weken niet lopen. Ik onderhield de conditie met fietsen, aquajoggen en in de fitness de crosstrainer te gebruiken. Op 12 april mocht ik langsgaan voor een NMR scan. Daaruit kon Kris Peeters concluderen of de blessure goed was verbeterd. Op 18 april kreeg ik te horen dat het barstje volledig was hersteld. Enkel was er nog een lichte vochtreactie te zien. Ik kreeg nog rust voorgeschoteld tot 30 april. Vanaf dan mag ik eindelijk terug beginnen lopen. Het is uiteraard aangewezen om zeer rustig op te bouwen en niet te hervallen. Na 7 weken blessureleed zal ik enorm blij zijn terug te kunnen lopen!

Van 30 juni - 14 juli gaan we op stage naar het Zwarte Woud. Pas na de stage zal ik wedstrijden beginnen lopen, tenzij ik er toch ééntje doe om te kijken waar ik sta net voor ik de stage aanvat.

Jonas

12:34 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.