28-02-12

Cross te Lokeren..."totale off-day"

Hey,

sorry voor het lange wachten met dit verslag, maar veel zin om hierover iets neer te schrijven had ik niet.
Ik kom meteen tot de hoofdzaak en dat was dat ik een zeer slechte prestatie neerzette! Het was zeker een wedstrijd die tot mijn "slechtsten ooit" behoorde.
Het liep voor geen meter die dag. Het was de laatste dagen erg koud geweest, die dag was het niet anders. Dat speelde al niet echt in mijn voordeel. Ik liep ook verkouden, wat de prestatie toch altijd een beetje beïnvloed. Toch ging ik ervan uit dat ik een goeie wedstrijd ging lopen. Ik had het parcours verkend en had er zin in. Tijdens de opwarming had ik geen goeie benen, maar uit eigen ervaring weet ik al dat het in wedstrijd wel goed kan gaan.
Er was ook heel wat concurrentie aanwezig, wat de wedstrijd alleen maar interessanter maakte.
Ik stond aan de startlijn en zocht de binnenkant van het parcours op. Dat leek mij een goede positie, maar dan moet je wel heel snel weg zijn. Anders raak je ingesloten.
Ik kende zoals gewoonlijk een uitstekende start en kwam op kop terecht. Snel liet ik het tempo zakken en nam Lodewijk Roeygens, de latere winnaar, over. Ook Jochen (2e), Vinnie (3e), Joris (4e) en Philip (5e) staken me voorbij. Deze groep probeerde ik te volgen en dat lukte vrij aardig. De 1e kleine ronde kon ik het tempo nog aan, maar toen ik de 2e kleine ronde in ging, liep het al minder vlot. Ik zocht mijn eigen tempo, in de wetenschap dat ik de eersten niet al te ver mocht laten weglopen. Ali en Eddy kwamen bij me aansluiten en ook nog een andere junior (6e) namen over. Op dat moment had ik het al lastig en ging ik over mijn toeren. Normaal moet ik vlot kunnen aansluiten, maar toen ging het niet. Met nog 3 grote ronden te gaan, loste ik ook bij hen de rol. Ik probeerde zo dicht mogelijk aan te klampen en de vele heuvels goed over te komen, maar het ging alsmaar slechter met me. Ik kreeg ook nog eens steken aan het middenrif en dan sla je helemaal tilt. De laatste 2 grote ronden waren een hel. Ik speelde constant met de gedachte om op te geven en uit de wedstrijd te stappen, maar dat deed ik niet. Zo ben ik niet! Ik zette door. Ik kreeg daar een lesje in doorzettingsvermogen en mentale weerbaarheid. Want dat was het zeker. Mentaal was het echt heel lastig, want af en toe staken me atleten voorbij. Tot de laatste halve ronde wou ik opgeven, maar uiteindelijk liep ik mijn wedstrijd gewoon uit. Ik eindigde als 7e junior op een zeer grote afstand, maar wist alles te relativeren.

Op naar de volgende, dacht ik. Zolang ik maar kan trainen is het goed. Over trainingen gesproken, die gaan momenteel goed. Na de wedstrijd in Lokeren kende ik een slecht gevoel tijdens de trainingen, maar de laatste 2 weken gaan vlot. Dat geeft me het nodige vertrouwen naar het Belgisch Kampioenschap toe, dat doorgaat op zondag 11 maart in Oostende. Daar zullen we aan de start staan met maar liefst 81 atleten. Alle favorieten tekenen present, behalve Valere Hustin, die de korte cross verkiest en Toon Mariën, die door een blessure zijn kansen niet kan verdedigen.
Een doel op het BK plakken, ga ik niet doen! Ik heb geen al te best seizoen achter de rug, maar op training gaat het vlot. Ik hoop een top 15 plaats in de wacht te slepen, met minder zal ik erg teleurgesteld zijn. Alles wat beter is, is mooi meegenomen.

Jonas

16:37 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |