25-01-12

Cross te Bornem..."door weer en wind"

Hey,

vorige week zondag, op 22 januari, zou ik voor de 2e keer aan de cross in Bornem deelnemen. Een mooi parcours met wat bochtenwerk, enkele langere grasstroken en enkele pittige heuveltjes waarvan één bestaande uit zand. Van die grasstroken was niet veel te bespeuren. Een groot deel bestond uit plakkerige en drasserige modder. Niet alleen dit maakte het ons lastig, maar ook de stevige wind die er stond, woekerde met onze krachten. Het 2e deel van het parcours was goed beloopbaar.
Toch had ik er best een goed gevoel bij. Ook de nodige concurrentie was aanwezig. En eerlijk gezegd was ik daar tevreden mee. Zo kan ik mezelf met hen meten. Liever zo, dan naar een enigszins makkelijke overwinning te lopen. Die dag wist ik dus dat dit een zeer moeilijke opdracht ging worden, zoniet onmogelijk. De nodige conditie om tegen de besten het vuur aan de schenen te leggen, is momenteel nog niet aanwezig. Maar ik ging er zeker en vast het beste van maken!
De start werd om 16u10 gegeven en ik kende zoals vaak een uitstekende start. Samen met Matthias Pittoors gingen we door de 1e bocht. De koppositie wou ik niet, omdat me verschuilen in een groepje de beste optie leek, om me een beetje uit de wind te zetten. Er werd eerst 1 kleine ronde afgelegd. We waren al snel met een groepje weg. Die bestond uit Toon Marien, Matthias Pittoors, Robbe Neyns, Sander Heemeryck en mezelf. Ook master Marc Verstraeten sloot nog aan. In het begin had ik geen goed gevoel en moest ik deze groep laten lopen. Nog een master, Raf Tilburgh, kwam bij me lopen en nam meteen over. Ook hem liet ik lopen. Ik zocht naar mijn eigen tempo en hoopte gaande weg een beter gevoel te krijgen. Gelukkig kreeg ik dit net op tijd om er nog een mooie inhaalrace van te maken. Na 1 kleine en 1 grote ronde te hebben afgelegd, vond ik mijn ritme. Ik ontwikkelde een goed tempo en kwam steeds dichter bij Sander en Robbe. Toon was zeer sterk en won met grote voorsprong. Ook Matthias liep iets sneller en kon de 2e plaats bij de junioren wegkapen. Ikzelf geloofde nog steeds in een podiumplaats en probeerde het gat te dichten. In de modder ging ik verbazend goed vooruit, waardoor ik steeds wat afstand kon goed maken. De 2e en 3e ronde liep ik dus weer alleen, maar Sander had ik de voorlaatste ronde te pakken. Die 4e plaats was weer van mij, maar ik wou meer. Robbe liep nog voor me uit en ik zag mijn kans. De 4e en laatste ronde ging in. Ik kwam dichter en dichter, maar op het einde zat ook ik door mijn beste krachten heen en kon Robbe de afstand behouden. De 4e plaats was van mij. Geen podium, maar ik was tevreden over mijn wedstrijd en progressie die ik had gemaakt. Ik eindigde op 9' van Robbe en op 16' van Matthias.

Mijn volgende wedstrijd gaat door te Lokeren op 12 februari. Het provinciaal kampioenschap laat ik aan me voorbij gaan en er wordt eerst nog 2 weken goed getraind, vooraleer ik de 3e week rustig kan toeleven naar de wedstrijd. Daarna volgt normaal gezien alleen nog maar het Belgisch Kampioenschap in Oostende.

Jonas

16:53 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.