08-01-12

2011 in mineur afgesloten...kerstcross te Ertvelde

Hey,

mijn eerste verslag van 2012 is ook een feit. Wel gaat dit nog over de wedstrijd die ik op 26 december in 2011 liep. Op die dag ging de cross in Ertvelde door. Het was al een hele tijd geleden dat ik er nog eens aan de start kwam en ondertussen was het parcours al heel wat veranderd. Zo waagde ik me eerst en vooral aan een verkenning. Het was naar mijn normen, toch wel een mooi parcours met verschillende modderstukken, pittige heuveltjes, snelle gras - en aardestroken en waarbij draaien en keren niet ontbrak. Een parcours waar je op vele manieren kan weglopen van de concurrentie. Het is natuurlijk altijd hopen op een goeie dag, want als je hier slecht bent, dan kon je maar beter een schietgebedje hebben gedaan. Heel wat goeie atleten stonden bij ons aan de start. Zo kwam ik Lahsene Bouchikhi, Lodewijk Roeygens, Dorian Fintolini, Jochen Van Wabeke en natuurlijk mijn eigen trainingsmaatje Vinnie Van Puyvelde tegen. En ook de beste masters kwamen zich op 2e kerstdag met elkaar meten. Vele andere trainingpartners kwamen ook opdagen, maar starten zo goed als allemaal op de korte cross en zetten een collectief sterke prestatie neer!
Iets later was het aan mijn beurt. Om 15u40 werd de start gegeven en weg waren we. Goed voor 1 kleine en 3 grote ronden afzien. Ik mistte mijn start niet en kwam als 2e door de eerste bocht. Maar al snel voelde ik dat het opgelegde tempo toch iets te snel was voor mij. Ik liet me wat uitzakken in een 2e groepje met Vinnie en Ward Van Der Kelen. Ik volgde de 1e kleine ronde goed en een kopgroep met een stuk of 4 junioren was niet ver uit de buurt. Ik voelde dat ik niet echt super zat en dan kwam het ongelukkige voorval er ook nog eens bij. Op het einde van die eerste ronde, mistrapte ik me bij een korte, maar steile afdaling en kwam ik spijtig ten val. Ik was even de kluts kwijt en bleef een seconde of 3 liggen. Snel sprong ik weer recht en weg was ik. De benen voelden meteen een heel pak minder aan, maar ik panikeerde niet. Ik moest gewoon mijn eigen wedstrijd lopen en terug in mijn ritme geraken en proberen opschuiven. Natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, want ik kwam nooit terug in de wedstrijd. Ik zakte steeds verder weg en had geen kracht in de benen. Ik was enorm aan het afzien enerzijds, maar aan de andere kant dan ook weer niet. Ik voelde dat ik normaal sneller kon, maar iets in mij liet dit niet toe. Een erg spijtige zaak, maar het is nu zo. De komende 3 ronden waren niet leuk om te lopen en achteraf was ik enorm teleurgesteld. Ik eindigde op een zwakke 11e plaats en liep onder mijn niveau. Na zo'n prestatie kom je wel even met beide voeten op de grond en blijf je zelfs steken. Maar je moet verder. Het was slecht, maar het kan alleen maar beteren.
2012 zette ik alvast goed in en voorlopig gaan de trainingen vrij goed. Voor mij ook al een belangrijk gegeven. Een blessure vrije winter zou misschien wel eens wonderen kunnen doen en is eigenlijk het belangrijkste. Ook al misstaat een goede prestatie nooit. Ik kijk vooruit en vroeg of laat zal ik wel beloond worden. Ik hoop een betere form te krijgen gaande weg en kijk uit naar mijn volgende wedstrijden van het seizoen. Daar wil ik mezelf toch even laten zien om dan hopelijk een goede zomer tegemoet te gaan.

Mijn eerst volgende wedstrijd gaat volgende week in Hamme door op 15 januari. Ik nam er nog nooit deel, maar heb al horen zeggen dat het er vrij slecht kan bij liggen. Het wordt (hopelijk) een leuke ervaring, waarbij ik een stijgend form peil kan ondervinden en de slechte prestatie van Ertvelde helemaal kan wegspoelen.

Jonas

cross Ertvelde (1).jpgcross Ertvelde (2).jpg

18:09 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.