24-12-11

Cross Stekene..."overwinning bekocht door te snelle start"

Hey,

al een tijdje geleden, op 11/12/'11, liep ik mee in de veldloop te Stekene. Het zou mijn 1e regionale cross worden. Ik keek er naar uit en hoopte 2 weken later, na mijn slechte prestatie in Roeselare, een beter gevoel te krijgen in de wedstrijd en gewoon beter te presteren.

Ik verkende het parcours samen met de 2 masters van dienst, Eddy Van Puyvelde en Ali Van Hoebroeck. We merkten meteen dat het er vrij snel bij lag met hier en daar wel wat kleverige modder. De omloop was ook smal op sommige plaatsen en de trappen die in het parcours zaten verwerkt, waren een dood punt in de wedstijd. Het tempo werd er daar helemaal uitgehaald. Voor de aanvang, omdat je enorm moet afremmen, maar ook als je boven bent is het toch even naar adem happen. Ook de wind speelde in de lange rechte stukken een rol. Het was belangrijk om uit de wind te zitten als je in een groepje liep. Dan zou je zeker krachten sparen die je op het einde nodig hebt. Helaas draaide dat bij mij iets anders uit.
De start werd om 15u gegeven. Ik startte uitstekend en had eigenlijk meteen een beter gevoel dan de voorbije wedstrijden. Ik kwam als 2e de eerste bocht door na Pieter Claus. Hij liet het tempo meteen zakken. Ook ik hield in, maar dat was van zeer korte duur. Want enkele seconden later stormde Kurt Maenhout ons voorbij. Voor mij het teken om te volgen. Na 300m gevolgd te hebben, liet ik hem lopen. Zijn tempo lag té hoog en hij werd uiteindelijk de winnaar bij de masters. Tot mijn verbazing had ik een gaatje bijeen gelopen. Ik liep dus mijn eigen tempo verder, maar voelde wel al dat ik iets te snel gestart was. Met een betere form, zou dit geen probleem zijn, maar die is voorlopig nog niet aanwezig. 2 andere masters, die ook een hoog niveau halen, kwamen bij mij aansluiten en namen over. Ik volgde even, maar liet hen ook al snel lopen. Zo liep ik 3 ronden alleen verder. Dat kostte me heel wat krachten, maar ik was al tevreden dat ik mijn andere concurrenten voor kon blijven. Toen de laatste ronde in ging, was het beste er wel vanaf en moest ik noodgedwongen Solomon bij me laten komen. Het was toen nog iets meer dan een halve ronde. Ik probeerde aan te klampen, maar tevergeefs. Hij was te sterk en ik had teveel krachten verspild in het begin van de wedstrijd. Gelukkig kon ik mijn 2e plaats veilig stellen. Ik was tevreden dat het beter ging dan voordien en de conditie blijft in stijgende lijn gaan. Wel spijtig dat ik de laatste halve ronde mijn overwinning zag verdwijnen. Ook mijn trainer, Tom, was tevreden. De te snelle start had me de overwinning gekost. Ik vond dit uiteraard niet erg, want soms moet je risico's durven nemen.

Nu is het aftellen naar maandag 26 december. Dan gaat de cross te Ertvelde door. Ik hoop er weer iets beter voor de dag te komen en te zien dat de conditie de goede kant op gaat.
Xavier Rondas, die voor eigen club, ook aan de start zal komen van de cross te Ertvelde, schreef nog een artikel over mij in Het Laatste Nieuws. Zeer wel bedankt Xavier! (artikel volgt later)

Ik wens jullie alvast prettige feestdagen toe en een gelukkig nieuwjaar!

Jonas

cross Stekene 2011 (2).jpgcross Stekene 2011 (3).jpg

15:53 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Voor jou ook een gelukkig, gezond en sportief 2012 gewenst!!! Met hopelijk schitterende resultaten.

Gepost door: Natalie | 01-01-12

De commentaren zijn gesloten.