09-12-11

Werk - en vechtlust (nog) niet beloond...Lotto CrossCup Roeselare

Hey,

27 november werd een teleurstelling, zowel voor de atleten als voor de trainers. Op die dag vond de Lotto CrossCup in Roeselare plaats. Daar worden, traditiegetrouw, de EK tickets uitgedeeld. Op een EK ticket hadden we niet gerekend, maar wel op een mooie en goede prestatie. Spijtig genoeg bleef die uit. We hadden goed getraind en met enkele specifieke trainingen zou de conditie een stuk beter moeten zijn. Joris liep uiteindelijk nog vrij goed op niveau. Maar Vinnie, Philip en ik deden dat helemaal niet. Het was een erg spijtige zaak dat we alle 3 ondermaats presteerden, maar het is nu eenmaal zo.
De dag voor Roeselare was misschien al een voorteken dat het niet mijn wedstrijd ging worden. Ik was heel erg moe en meestal is dat toch geen goed teken, aangezien je dan uitgerust zou moeten zijn. De dag zelf voelde ik me wel goed en had ik er een goed oog in. Blijkbaar draaide dat in de wedstrijd anders uit.
Ik startte goed, maar na 100m voelde ik al dat het vierkant liep. Ik liep meer in de achterste gelederen van het pak en kon niet echt opschuiven. Ik kon geen tempo ontwikkelen en had het erg lastig. Ik moest zwoegen en mijn loopstijl was ook niet wat ik gewend was. Na 2 van de 4 ronden te hebben afgelegd, kwam ik er even door en kon ik een plaats of twee winnen. Dit verhaal was van korte duur, want een halve ronde later, begonnen de benen al tegen te werken. Ik heb dan verder gewoon mijn uiterste best gedaan, maar meer zat er blijkbaar niet in. Ik eindigde op een 21e plaats. Net achter trainingsmaatje Vinnie en net voor m'n ander maatje Philip. Joris kaapte de 17e plaats weg. Ik kon deze slechte prestatie snel relativeren en achter me laten, want daar je energie in steken is niet de bedoeling.

Daarna trainden we goed verder. Toch bleef ik me de hele week iets minder goed voelen. De trainingen liepen toch ook niet zo lekker en vorige week zondag werd ik tijdens de training wat ziekjes. Misschien hebben we voor mijn mindere prestatie de oorzaak wel gevonden. Ik had een dag of 2 diarree, maar ondertussen ben ik weer helemaal genezen. Het gevoel op training is dan ook stukken beter. Alleen is het nu hopen dat dit zal leiden tot een betere prestatie in de wedstrijd. Dit zal ik snel genoeg te weten komen, want overmorgen neem ik deel aan de cross te Stekene. Laat ons hopen dat het daar een stuk vlotter loopt en ik een mooie prestatie mag neerzetten. Het zou dan ook zekerheid bieden voor mijn slechte prestatie in Roeselare.
Vinnie en Philip lopen even niet, omdat de examens voorrang krijgen. Joris loopt dit weekend ook niet. Hij start volgende week in Brussel.
Na Stekene volgt normaal nog Ertvelde op 26 december, maar dat is voor later.

Jonas

CC roeselare 2011 (1).jpgCC roeselare 2011 (2).jpgCC roeselare 2011 (3).jpg

15:05 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.