15-11-11

Lotto CrossCup Mol..."zure nasmaak"

Hey,

op zondag 6 november ging de 1e individuele manche van de Lotto CrossCup door. Deze ging van start in Mol, waar zand het merendeel van het parcours dekt. Om 15u25 mocht ik bij de junioren aan de start treden. Maar eerst en vooral werd er goed opgewarmd in het gezelschap van mijn teammaten, Vinnie en Philip. Joris was er niet bij, die liep een week eerder in Zwijnaarde en won overtuigend! Ik had het parcours in het bos even verkend en wist meteen dat dit een zware weerstandscross ging worden. In het zand heb je geen tijd om te recupereren. Eenmaal je uit het zand komt, hoop je toch om enigszins weer even op je positieven te komen, maar dat is niet het geval. De ondergrond in het bos is zeer snel, waardoor je daar aan een hoog tempo moet blijven lopen. Het is dus, voor degene die nog niet zwaar hebben getraind, geen spek voor de bek. We wisten op voorhand dat de cross in Mol geen superresultaat met zich mee ging brengen. Van Tom en Dirk kreeg ik zowel voor als tijdens de wedstrijd enkele richtlijnen mee, maar die dag had het allemaal niet veel zin. Het enige deel in de wedstrijd waar ik me goed voelde was de start. Daar volgde ik de eerste 200m goed en liep attent mee voorin. Daarna kan ik eigenlijk heel kort zijn over mijn wedstrijd...die vond ikzelf slecht. Ik had geen goed gevoel en kwam pas als 24ste over de eindmeet.
We moesten 4 grote ronden afleggen, waarbij ik telkens enorm veel moeite had om te volgen. Al heel snel moest ik de rol vooraan lossen en daarna zakte ik weg in het pak. De eerste 2 ronden stak ik nog enkele atleten voorbij, daarna was het gewoon aanklampen. Ik probeerde mijn 22ste plaats veilig te stellen, maar in de laatste halve ronde kwamen me nog 2 Nederlanders voorbij steken. Ook hier kende ik hetzelfde verhaal. Ik klampte aan, maar kon niet meeversnellen met hen de laatste 300m. Even later kreeg ik de uitslag in mijn handen en zag dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Ik werd 15e Belg, maar weet dat er nog een pak goeie atleten niet aan de start stonden in Mol. Toch blijft deze mindere prestatie zeker niet in mijn hoofd hangen, omdat we weten dat deze cross geen waardemeter is.

De volgende wedstrijd vindt plaats in Roeselare, waar de concurrentie immens groot zal zijn. Het is uiteraard geen doel om daar heel goed te presteren, in tegenstelling tot volgend jaar. Dan zou ik me wel willen plaatsen voor het EK veldlopen. Nu wil ik er iets beter voor de dag komen dan in Mol.

Jonas

CC Mol 2011.jpgCC Mol 2011 (2).jpgCC Mol 2011 (3).jpg

15:47 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Eentje om vlug te vergeten dus...op naar de volgende. Succes in Roeselare.

Gepost door: Natalie | 15-11-11

De commentaren zijn gesloten.