27-10-11

Lotto CrossCup Relays te Gent..."de (gemiste) start"

Hey,

op 23 oktober is het winterseizoen traditioneel op gang geschoten met de Lotto CrossCup Relays. Deze gingen door aan de Blaarmeersen te Gent. De Relays staan erom bekend een mooie en spannende namiddag atletiek te brengen, waarbij niet de individuele, maar de teamprestatie telt. Het is een leuke opwarmer die de teamgeest bevorderd. Toch startten Vinnie Van Puyvelde, Philip Cortvriendt en ikzelf met ambitie. Samen wilden we proberen een podiumplaats te bemachtigen.
Dit jaar werd het ook eens iets anders voor mij, want voor het eerst moest ik starten. Ik zou dus de 1000m voor mijn rekening nemen. Daarna zou ik de stok aan Vinnie overhandigen (1500m) en Philip zou de 3000m lopen. Om 15u30 was het zover. Ik ging mijn eerste wedstrijd als 2e jaars junior aanvangen. Samen met nog 35 andere teams werd ik aan de startlijn geroepen. Daar stonden we nog even te wachten toen heel plots de start werd gegeven. Ik wist van niets. De startter had niets gezegd, waardoor ik mijn start compleet had gemist! Ik werd ook nog eens helemaal weggeduwd en mijn borstnummer hing ook al voor de helft los. Van een slechte start gesproken. Ik was als voorlaatste weg en probeerde in de eerste 150m zo snel mogelijk op te schuiven nu het nog kon. Toen het parcours smaller werd, moest ik me inhouden en zoeken waar en hoe ik eventueel kon voorbij steken. Hier en daar wurmde ik me er tussen en pakte ik de buitenbocht om zo enkele plaatsen te winnen. Ik ging van plaats 35 naar plaats 27, maar zat nog veel te ver. Er kwam een scherpe bocht van 180° aan, waardoor iedereen naar buiten uitweek, om zo hun bocht goed aan te snijden. Ik zag mijn kans om de binnenkant te nemen en iets moeilijks te proberen. Ik stak op dat moment zeker 10 atleten voorbij en kon me rond plaats 15 nestelen. Daar volgde ik even. Toen ik het lange rechte stuk inging, schoof ik naar plaats 11 op. Ondertussen had ik al heel wat krachten verspeeld en was het beste ervan af. Ik probeerde die plaats te behouden, maar de zandstrook stak daar een stokje voor. Daar begonnen de benen te verzuren en kon ik niet meer doen dan volgen. Er staken me 2 atleten voorbij, maar ik kon zelf ook nog één plaatsje opschuiven. Eenmaal je uit de zandstrook komt, is het niet ver meer. In de laatste rechte lijn spurtte ik naar Vinnie en ik kon mijn 12e plaats behouden. Al bij al had ik niet slecht gelopen na mijn inhaalrace, maar er had meer in gezeten. Nu was het aan Vinnie om het verschil iets kleiner te maken en dat deed hij ook. Hij presteerde zeer sterk en kon met de snelste individuele tijd opschuiven naar de 7e plaats. Daarna kon Philip tonen waarom hij tot het HPRTeam mocht toetreden. Philip kon aansluiting maken met een groepje en nam daar zelfs de koppositie van. Spijtig genoeg kende Philip een off-day en moest hij nog een handvol atleten laten passeren. Samen behaalden we uiteindelijk een 9e plaats. Spijtig genoeg hebben we onze ambitie niet kunnen waarmaken. Volgende keer beter!

Nu is het afwachten wat de cross in Mol zal brengen. Daar gaat de eerste individuele manche van de Lotto CrossCup door. Hopelijk raak ik daar iets beter door het zand en kan ik er mijn conditie testen. De trainingen gaan tot nu toe best goed, maar zwaar hebben we nog niet getraind! Het zal dus afwachten worden. Het doel is om later op het seizoen goed te zijn, nu is dat nog geen prioriteit. Maar elke mooie prestatie is welkom ;-)

Jonas

CC relays 2011 (1).jpgCC relays 2011 (2).jpgCC relays 2011 (4).jpgCC relays 2011 (3).jpg 

16:12 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een prestatie waar je, ondanks de gemiste start, toch tevreden mag mee zijn. Succes met je winterseizoen.

Gepost door: Natalie | 03-11-11

De commentaren zijn gesloten.