18-10-11

GP Tom Van Hooste & Ekiden te Brussel...de aanloop

Hey,

na mijn korte, maar geslaagde zomer nam ik even rust. Daarna bouwde ik rustig op. In die opbouw vroeg Tom me om zijn 1e grote prijs "Tom Van Hooste" mee te lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Op 25 september stond ik te Klein-Sinaai aan de start van de 10km. Het was prachtig weer, misschien zelfs iets te warm, maar je hoorde mij niet klagen. Ik had er zin in om een pittige training af te werken. Het doel was om een tempo tussen de 3'30 - 3'35/km aan te houden. Dit in het gezelschap van Tom. Hij zou me de eerste ronde (5km) bijstaan, daarna zou hij het "hazenpad" kiezen. Ik was ruim op voorhand en kon genieten van de voorgaande wedstrijden. Het was tof om te zien en de organisatie verliep van een leien dakje, chapeau! Om 14u30 was het dan aan mezelf om van start te gaan. Ik was meteen goed vertrokken. Al snel moesten Tom en ik een groepje van een man of 4 laten gaan. We liepen een stevig tempo en de 1e kilometer haspelden we af in 3'20. Dat was een beetje aan de snelle kant en dat voelde ik ook. Ik had geen al te beste dag en het gevoel was ook niet echt goed. Toch bleef ik Tom volgen. Hij liet het tempo wat zakken en zo kon ik even zoeken naar een beter gevoel. De eerste 5km kwamen we door in 17'45. We liepen dus op een goed tempo. Op dat moment lagen we 2e en 3e van de 10km, want ook de 15km vond op hetzelfde moment plaats. We hadden een achterstand van 43' op de 1e loper (Kevin) van de 10km. Tom was zo vriendelijk om me bij te staan tot de 6km. Daarna haalde hij verschroeiend uit en ontwikkelde hij een enorm hoog tempo. Ik probeerde me wat aan zijn tempo op te trekken en kon zo stapje voor stapje dichter bij Kevin komen. Ik had het toch wel lastig en ging diep om Kevin bij te halen, maar ik kon niet veel dichter komen. Ik eindigde uiteindelijk als 3e in het algemeen klassement, maar kon bij de juniors de overwinning binnenhalen! Ik haalde de eindstreep na 35'37. Ik liep dus aan 3'33 - 3'34/km. De pittige training was geslaagd, maar er is nog heel veel werk aan de winkel voor het komende cross seizoen. Tom mocht zijn eigen grote prijs op zijn naam schrijven en was uiteraard tevreden. Van hieruit wil ik toch nog even een oproep doen om er volgend jaar zeker bij te zijn, want het is de moeite waard!

GP Tom Van Hooste (2).jpgGP Tom Van Hooste (3).jpgGP Tom Van Hooste (4).jpgGP Tom Van Hooste.jpg

 

 

 

 

EKIDEN:

Enkele weken later gaan de trainingen al beter en ook het gevoel is in stijgende lijn. Daarom gingen we met een gemixte ploeg binnen de club van start op de Ekiden te Brussel. Deze wedstrijd ging door op 15 oktober. Het is een aflossing tussen 6 atleten, waarbij iedereen samen een afstand aflegt van 42,195km. Het was eens iets anders en het leek me wel tof. Nog nooit eerder had ik aan de Ekiden deel genomen. Het parcours was dus voor mij onbekend. Ik zou als 6e en laatste loper van start gaan en de 7,195km voor mijn rekening nemen. Ik kreeg van Vinnie Van Puyvelde het lint en ging er vandoor, maar toch met enige reserve. Ik had de opdracht gekregen van Tom om me in de eerste wedstrijd helft wat rustig te houden en om daarna goed door te gaan. Ik wist al snel hoe lastig het ging worden, want het parcours had heel wat stevige hellingen in petto voor ons. Samen met een andere clubgenoot streden we voor de eer. Wij (AVLO 1) tegen de ouwe rotten van de club (AVLO masters). Het ging er hard aan toe en ik stemde mijn wedstrijd een beetje af op mijn metgezel. Ik had er geen idee van wat me nog te wachten stond en liep dus steeds met een tikkeltje reserve. Toen ik me herkende, nam ik resoluut de kop en legde ik het tempo hoog. Het was toen nog ongeveer 1km tot de finish. Ik kon hem losgooien en zo wisten we de 1e plaats bij de gemengde clubteams in de wacht te slepen! In het algemene klassement eindigden we als 21e op ik denk zo'n 950 teams. Mijn 7,195km haspelde ik af in 24'10. Ik had aan 3'22/km gelopen en was er tevreden mee. Zeker als je het parcours bekijkt. Ik ben ervan overtuigd dat ik met enige parcours kennis nog een stukje sneller kon dan mijn huidige tijd. Het was een toffe namiddag sporten en ondertussen hebben we de conditie ook nog eens kunnen testen. Het loopt al stukken vlotter, maar het is niet de bedoeling dat ik meteen bij de seizoensstart erg goed loop. We bouwen verder op en kijken hoe alles verder verloopt.

Deze week wordt het cross seizoen echt op gang geschoten met de CrossCup relays te Gent die doorgaan op 23 oktober. Daar probeer ik samen met Vinnie Van Puyvelde en Philip Cortvriendt een mooie prestatie neer te zetten. Daarna kan ik me op 6 november een eerste keer individueel testen aan het zilvermeer in Mol en zijn we vertrokken om hopelijk mooie prestaties neer te zetten de rest van het winterseizoen.

Jonas

15:40 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.