24-08-11

B-meeting te Huizingen...mooie afsluiter

Hey,

op zaterdag 20 augustus vond mijn laatste wedstrijd van het zomerseizoen plaats. Ik ging van start op de 3000m. Het was die dag eens prachtig weer en uitstekend om mijn tijd van vorige week in Kessel-Lo te verbeteren. Ik voelde me de dagen ervoor niet super en de dag zelf ook niet, maar ik weet ondertussen dat je wedstrijd dan wel nog heel goed kan zijn. Met die gedachte kwam ik aan de start. Ik kwam in de 1e van de 2 reeksen terecht. We hadden al gezien dat de 2e reeks te traag voor me zou zijn, gelukkig zat ik in de 1e. Ik moest proberen achteraan te volgen, want iedereen in mijn reeks had al sneller dan mij gelopen. Ditmaal zou ik proberen rondjes van 70' à 71'/400m te lopen.
Ik was goed weg en liet me tot helemaal achteraan de groep uitzakken. Na 200m kwam ik in 34' door en na 400m in 69'. Ik vond dit meer dan snel genoeg en volgde nog steeds zoals Tom me had gezegd. Ik bleef tot 800m volgen. Daarna voelde ik dat het te snel ging. Ik had pech dat iedereen het voor mij te snelle tempo volgde en ik liet een klein gaatje vallen. Ik volgde nu op een meter of 3 - 4 van de rest en kwam de 1e km door in 2'52! Dat was uiteraard veel te snel. Daar had ik al krachten verspeeld, die ik later in de wedstrijd goed zou kunnen gebruiken, maar ik ging door. Ik bleef op diezelfde afstand volgen, maar moest een ronde later steeds wat meer terrein prijs geven. Mijn 2e km had ik gelopen in 3'04. Ik was heel wat trager gaan lopen, maar viel niet stil. Een 2-tal atleten voor me hadden zich duidelijk ook mispakt aan het tempo en ik kon stelselmatig dichterbij komen. De laatste 2 ronden kreeg ik het enorm moeilijk. Ik gaf niet op en ging mijn laatste ronde in. Ik zag 7'47 verschijnen. Dat was 3 seconden trager dan in Kessel-Lo, dus ik wist al hoe laat het was. Een record zat er niet meer in. Het beste van mijn krachten was op en ik kon niet echt meer versnellen. Dat had ik dus te danken aan mijn eerste kilometer die te snel was. Ik had de finish bereikt en liet een tijd optekenen van 8'57"22. Ik was nog best tevreden hiermee, gezien de wedstrijdomstandigheden, want ik liep helemaal alleen naar die tijd. Ik had pech gehad vandaag. Er was geen goede reeks voor me. Maar zo is dat nu eenmaal. We weten dat een tijd van 8'48 er in zit.

Nu kan ik genieten van mijn 2 weken lange rustperiode en daarna bouwen we weer op voor het winterseizoen. Dat zal ik aantreden als 2e jaars junior. Ik kijk er eerlijk gezegd al erg naar uit.

Jonas

B-meeting halle 2011 3000m.jpg

11:49 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Je had gewoon eens een mindere dag + wat minder goeie omstandigheden. Ma ei, way to go! Als je dat al kan tijdens een minder dagje.. Doe zo verder é man! :D

Gepost door: Piëdrõ | 24-08-11

De commentaren zijn gesloten.