15-08-11

Flanders Cup Kessel-Lo...beter dan verwacht!

Hey,

eergisteren vond in Kessel-Lo mijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen plaats. Ik ging hier van start op de 3000m. Het was ondertussen al 2 jaar geleden dat ik een 3000 liep. Daarom hoopte ik alvast om mijn record (9'12"81) toch scherper te stellen. Mijn doel was om onder de 9'00 te gaan, maar ik zou toch graag 8'55 gelopen hebben. Dus ging ik er maar het beste van maken en proberen rondjes te lopen van 71' à 72'/400m.

We waren mooi op tijd aangekomen en konden ons zo nog even op ons gemak zetten. Meestal is het dan een beetje gokken wanneer ik moet gaan opwarmen. Ditmaal zaten ze mooi op schema en kon ik om 20u30 vertrekken. De opwarming verliep vlot en ook nu kwam ik Jonas Sergooris tegen. Samen met mijn trainingsmakker kon ik verder opwarmen. De benen begonnen goed aan te voelen en ik bleef nog even in beweging. Ik kreeg nog enkele richtlijnen van Tom mee en nog een belangrijke van Dirk. Daarna mocht ik dan mijn spikes aantrekken om in reeks 2 van het naprogramma te starten.
Rond 21u30 was ik vertrokken om 7 en een halve ronde af te leggen. Ik startte goed en liet me dan uitzakken tot bij de laatsten van de groep. Na 200m kwam ik door in 34' en na 1 ronde zag ik 1'10 wegtikken. Ik zat dus mooi op schema en kon achteraan een groepje van 5 man volgen. We bleven constant op een perfect tempo lopen en ik zat uitstekend. Het tempo dat werd ontwikkeld lag me wel en na 1km had ik als doorkomsttijd 2'56. Ik was aan een prachtige wedstrijd bezig, maar moest dit tempo wel nog even zien aan te houden. Het bleef goed gaan, maar zag onderweg dat we enkele secondjes moesten prijsgeven. Onze doorkomsttijd na 2km was 5'56. De 2e km had ik afgewerkt in 3'00. Nog steeds was ik goed bezig en ik klampte nog altijd aan. het groepje werd nu uitgedund naar 3 man, waaronder mezelf. Ik nestelde me in 2e positie en voelde dat er nog wel iets op zat. Met nog 650m voor de boeg nam ik over en legde het tempo iets hoger. De anderen konden aanpikken en kwamen op 450m van het einde weer voor mij lopen. Nu moest ik meegaan met hun tempo en dan eventueel nog proberen te versnellen. Mijn laatste ronde was ingegaan en ik keek nog even op de chrono. 7'44 zag ik verschijnen. Ik kon volgen en versnelde nog wat op 275m van het einde. Ik ging nu voluit en stak de laatste 200m nog een extra tandje bij. Ik zag 8'20 verschijnen. Ik was onderweg naar een prachtige tijd. De chrono tikte onderweg verder en ik zag 8'50...8'51. Ik was er, totaal uitgeput moest ik even bekomen. Ik wist wat ik ongeveer had gelopen en was super tevreden. Zo'n tijd had ik niet meteen verwacht. Na het loslopen wisten mijn supporters te vertellen dat mijn eindtijd en nieuwe persoonlijke record 8'51"40 bedroeg! Ik verbeterde mijn 2 jaar oude record met 21 seconden.

Mijn volgende en laatste wedstrijd van het seizoen gaat door op de B-meeting in Huizingen waar ik ook aan de start kom van een 3000m. Daar zal ik trachten mijn record nog ietsje scherper te stellen, al zal dat een moeilijke opgave worden! We zien wel wat het wordt...

Jonas

16:07 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Je bent op de goede weg! Veel succes vandaag in Huizingen en daarna genieten van de rustperiode!
Groetjes X

Gepost door: Katrijn | 20-08-11

De commentaren zijn gesloten.