08-08-11

Flanders Cup Ninove...na regen komt zonneschijn

Hey,

op zaterdag 6 augustus stond in Ninove een 1500m gepland. Mijn laatste van het seizoen. Dus wou ik nog even bewijzen dat ik weer aan de betere hand ben en stilletjes aan mijn plaats in het atletiekwereldje terug aan het veroveren ben.

In Ninove zat het weer niet echt mee, de regen viel met bakken uit de lucht. Maar er kon nog veel veranderen. Tijdens de opwarming was het nog aan het regenen en ik had het in het begin toch wel wat koud. Blijkbaar kwam onze opwarming weer te vroeg, aangezien er nog heel wat reeksen volgden en er een elektrische panne was. Daarom riep Tom ons terug. Pas om 22u15 konden we goed en wel gaan opwarmen. Het was ondertussen gestopt met regenen en de wind was gaan liggen. Al bij al goede weersomstandigheden. De opwarming met Jonas Sergooris verliep vlot en de benen voelden wel oké aan, maar niet echt om te zeggen super. Ik startte in reeks 3 van het naprogramma en hoopte om onder de 4'10 te gaan.
De start werd gegeven en ik was uitstekend weg. Ik liet me wat uitzakken tot halfweg het pak en volgde daar het tempo. Ik kwam na 400m door in 65' wat nu wel beter was in tegenstelling tot Gent. Tijdens de wedstrijd voelde ik al dat ik beter was dan vorige week en ik kon nog steeds het tempo goed volgen. Na 700m kwam ik door in 1'56, maar in de voorlaatste ronde gaf ik teveel terrein en tijd prijs. Want toen ik de laatste ronde inging, zag ik 3'04 verschijnen. Deze had ik duidelijk te traag gelopen. Ik verloor het contact met de eersten van de groep, een foutje waar ik in de toekomst nog kan aan werken. Ik had ook wat meer moeten durven meegaan, nog een tip die ik kan onthouden voor de komende wedstrijden. Achteraf bekeken mocht ik die 2sec tussen de 900m en de 1100m nooit verloren hebben.
Nu terug naar de wedstrijd...ik voelde me nog vrij goed en begon na 300m mijn tempo te verhogen. Ik haalde nog tal van atleten in en de laatste 200m begon ik aan mijn eindspurt. Deze ging zeer goed en ik kwam over de finish in een tijd van 4'08"74! Dan toch...ik kon na een kleine 2 jaar van blessureleed eindelijk mijn record verbeteren. Ik was er erg tevreden mee, maar weet toch dat er nog meer inzit (4'05 - 4'06). Het was voor mij een hele opluchting om nog eens een tijd op de piste te verbeteren. Het ziet er goed uit voor volgend seizoen, want als ik zo kan voortdoen zal ik normaal wat progressie maken. Maar dat is voor later...

Nu is het uitkijken naar 13 augustus. Daar zal ik deelnemen aan de flanders cup te Kessel-lo, waar er een 3000m op mijn programma staat. Ik zal er proberen een tijd rond de 8'55 te lopen. Dit wordt mijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Daarna zal ik nog deelnemen aan de B-meeting in Huizingen waar ik ook van start zal gaan op de 3000m. Deze gaat door op 20 augustus.

Jonas

16:01 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.