30-05-11

1500m op grote prijs stad Lokeren...onverwacht

Hey,

mijn winterseizoen zat er vervroegd op en ik bleef verder sukkelen met mijn achillespees blessure. Het wou maar niet over gaan. Maar een week of 6 geleden had ik voor het eerst geen last meer! Ik was echt opgelucht en hoopte nu weer vertrokken te zijn. Dat bleek ook zo, want momenteel gaat het weer goed met me. Ik kan weer vlot mijn duurlopen afwerken, maar dat is dan ook bijna het enige wat ik de laatste maand en een half heb gedaan. Ik heb nog maar enkele tempo lopen achter de rug en 2 piste trainingen. Dus de conditie kan nog niet goed zijn, maar toch is ze al een heel stuk beter dan 6 weken geleden, toen 6km rustig lopen lastig was!
We hadden dan ook besloten om rustig verder op te bouwen en pas na de stage, eind juli dus, een wedstrijd te lopen, maar dat verliep toch enigszins anders.
Tom belde me de dag voor de wedstrijd op en Berten had hem gevraagd of ik nog kon hazen op de D-reeks 1500m. Ik viel even uit de lucht, want ik had gewoon door getraind, zonder af te bouwen. Maar ja, om te hazen kan dat nu niet zoveel kwaad. Het was de bedoeling dat ik 1000m liep op tempo 2'50. Goed voor een eindtijd van 4'15. Van Tom mocht ik gerust hazen en dat deed ik dan ook maar. Toen ik me had aangemeld, bleek dat er al een haas voorzien was en ik dus voor niets naar Lokeren was gekomen. Ik mocht van Berten anders wel de 1e km hazen op de 5000m. Maar dat zag Tom liever niet gebeuren en daarom besloot hij dan maar om mij gewoon wedstrijd te laten lopen. Totaal onverwacht dus kwam ik aan de start in de D-reeks op 1500m. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en ging er het beste van maken. Ik had nu ook totaal geen druk, wat een speciaal gevoel heeft op de dag van een wedstrijd. Ik moest er eens goed om lachen dat ik nu plots ging lopen en vertrok dan maar voor me te gaan opwarmen.
Ik was klaar voor de start en zag in de reeksen voor me al enkele leeftijdsgenoten aan het werk. Ze deden het goed, maar je zag dat er best veel wind stond. Ik startte uitstekend en liet me uitzakken naar de 4e positie. Zo bleef ik goed volgen tot 950m. Vanaf dan kreeg ik het iets moeilijker en moest ik wat terrein prijs geven. Toch verzwakte ik niet echt veel en kon ik vrij goed mijn tempo blijven aanhouden. Ik eindigde uiteindelijk 5e in mijn race met een eindtijd van 4'20"68. Niet goed voor wat ik normaal zou moeten kunnen, maar voor hetgeen ik nog maar getraind heb, een prestatie die er wel mag zijn. Ik weet nu wat ik waard ben en nu is het kwestie van verder op te bouwen om dan hopelijk na de stage in Zwitserland enkele betere prestaties te laten optekenen.

Jonas

19:58 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestatie na al je blessureleed van de afgelopen tijd. Hopelijk ben je nu definitief vertrokken. Succes.

Gepost door: natalie | 04-06-11

Danku Natalie! :)

Gepost door: Jonas Van Loocke | 04-06-11

De commentaren zijn gesloten.