31-12-10

Crosscup Roeselare, .....

Hey

De laatste tijd heb ik de slechte gewoonte om mijn berichtjes wat later te posten, waarvoor sorry.
Maar nu heb ik een goede uitleg, aangezien de examens nog niet zo lang achter de rug zijn.
Op 21 november nam ik deel in Roeselare. Een sterk deelnemersveld was zeker niet uitgesloten daar de EK-tickets werden uitgedeeld. In tegenstelling tot andere jaren lag het parcours er snel en goed beloopbaar bij. Het was eens iets helemaal anders. Mijn doel was om dit maal wel goed te starten, in tegenstelling tot Mol, en proberen mijn prestatie van aan het Zilvermeer te evenaren. Om 15:25 werd de start gegeven en mochten we 6750m crossen. Ik startte uitstekend en kwam in de top 5 terecht, snel moest ik echter enkele plaatsen prijs geven. Ik voelde dat het aanvang tempo te hoog lag en moest meteen een hele groep laten lopen. De eerste 2 ronden draaide het wat vierkant en liep ik met steken in de zij. Ik had voortdurend zicht op 2 leeftijdsgenoten, namelijk Lodewijk Roeygens en Robbert Struyven. Ik probeerde naar hen toe te lopen, maar bleef op dezelfde afstand hangen. Ondertussen kwam er een groepje bij me aansluiten met Wout Van Bruaene, Wout Van Belleghem en Maxim Bruynooghe. Deze lieten me vrij snel achter, waardoor ik weer op achtervolgen was aangewezen. Ik kon de 3e ronde op dezelfde afstand blijven en had plots het goede ritme te pakken. Ik maakte in het begin van de laatste rond de aansluiting. Ik voelde me nog goed en probeerde de anderen er af te schudden. Toen we een halve ronde verder waren, kon enkel nog Wout Van Bruaene volgen, wel was Maxim ondertussen van ons weggelopen. Het werd een harde strijd tussen Wout en mij. Ik kreeg het op het einde even erg moeilijk en moest een meter of 5 prijsgeven. Dit wou ik kostte wat kostte vermijden en perste er nog een enorme eindsprint uit! Het was zeer spannend, maar ik kon Wout nog remonteren. Die eindjump van me heb ik ondertussen al terug in de benen, wat me erg tevreden stelt. Ik weet wat ik ontbreek en daar wordt nu aan gewerkt. Ik eindigde op een 15e plaats bij de junioren. Ik had gehoopt op een iets beter resultaat, maar ik kon achteraf met de behaalde prestatie leven. Foto's werden getrokken door Gaby De Vos, waarvoor dank!

De volgende cross werd misschien Brussel, maar de examenperiode besliste daar enigszins anders over. Ik had teveel werk en ook de trainingen stonden op een laag pitje. Ook had Dirk al beslist om geen crosscupen meer te lopen. Ondertussen zijn de examens achter de rug en ben ik nu weer goed aan het trainen.

Mijn wedstrijdschema is aangepast en weet ik waar de volgende crossen doorgaan.
De eerste waar ik aantreed, is de cross in Bornem op 23 januari. Een parcours waar ik nog niet eerder liep.
Het verdere schema ziet er als volgt uit: 5 februari PK te Deinze, 13 februari cross te Lokeren, 27 februari crosscup te Dour en dan nog het BK in Oostende op 13 maart.

Ik wens iedereen een Gelukkig Nieuwjaar toe! Hopelijk mag 2011 een mooi jaar zijn, waar gezondheid toch de hoogste prioriteit is.

P.S. Ook heeft het High Performance Running Team een eigen site!

Jonas

 

DSC_1020 [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

DSC_1022 [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

DSC_1029 [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

DSC_1044 (2) [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

DSC_1045 (2) [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

DSC_1046 (2) [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

DSC_1047 (2) [Desktop Resolution] [Desktop Resolution].JPG

 

12:59 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De beste wensen en een sportief en progressief 2011!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 31-12-10

De commentaren zijn gesloten.