06-03-10

Modderduivels te Lebbeke en krantenartikel

Hey

Vorige week zondag ging de cross te Lebbeke door en dit in wel zeer barre weersomstandigheden. Wind, regen, modder, concurrentie, alles was zowat aanwezig om er een mooie, maar vooral loodzware cross van te maken. Om 14:45 mocht ik starten. Eerst nog wat opwarmen, in de mate van het mogelijke met dat slechte weer en dan nog even wat stretchen en enkele versnellingen doen. 10 minuten voor het startschot werd gegeven, brak de hel los in Lebbeke. De tenten werden zo goed als omver geblazen. Gelukkig konden enkele helpende handen dit voorkomen, haha. En ook de hemel sluizen werden volledig open gezet. Uiteindelijk stonden we al allen helemaal verkleumd aan de start, maja das cross he. Daar weerklonk het startschot en er werd heel wat gedrumd en geduwd, waardoor ik mijn start wat had gemist. Zo rond een 15de plaats kwam ik na 200m door. Al snel schoof ik enkele plaatsen op en kon ik na 400m de kopgroep vergezellen. Er werd niet echt super snel gelopen. Dat weer zal er wel voor iets hebben tussen gezeten zeker :). Er werd zo ongeveer nog een 250-tal meter gelopen en toen kwam Steven Casteele uithalen met een verschroeiende versnelling. Enkel Ward Oosterlinck kon volgen. Ik liep toen in 4de positie. Ik volgde nog even het tempo van Brecht De Meulenaere. We hadden 1 ronde afgelegd en moesten nog 2 ronden door dit stormweer lopen. 500m verder ging ik over Brecht, in de hoop nog wat dichter te komen bij Steven en Ward. Steven was ondertussen weggelopen van Ward. En ook ik deed hetzelfde met Brecht. Het gevoel was heel wat beter dan de vorige crossen en daar was ik heel blij om. Ik probeerde mijn 3de plaats veilig te stellen, maar vooral nog naar Ward toe te lopen. Ik kwam stelselmatig dichter en op het einde voelde Ward mijn hete adem. Maar hij had uiteindelijk nog 2' voorsprong. Steven was de verdienstelijke winnaar met een voorsprong van 9 seconden.
Ik was tevreden dat het beter ging, maar nog niet zoals het zou moeten gaan. Ik probeer nu mijn bloedwaarden op te krikken en hopelijk komt alles in orde tegen het Belgisch Kampioenschap dat volgende week zondag doorgaat in Oostende. Ook daar zal het ongetwijfeld ploeteren worden.
Mijn goeie vriend, Jonas Icket, heeft de form te pakken, maar moest het onderspit delven tegen de wind. Het ziet er in ieder geval goed uit voor hem om er een mooie prestatie neer te zetten. Ook Griet De Waele en Ine De Stoop namen deel en testen voor de laatste keer hun conditie. En dat ze beiden in orde zijn, was duidelijk te zien. Griet eindigde op een knappe 2de plaats en Ine werd even knap 6de. Proficiat.
Ook Gaby De Vos wil ik een proficiat wensen met de wederom zeer mooie foto's.

Ook verscheen er in de krant een artikeltje over de cross, dit werd geschreven door Xavier Rondas. Bedankt.

Jonas

DSC_0131 [Desktop Resolution]DSC_0132 [Desktop Resolution]DSC_0148 [Desktop Resolution]DSC_0151 [Desktop Resolution]DSC_0156 [Desktop Resolution]DSC_0174 [Desktop Resolution]DSC_0178 [Desktop Resolution]DSC_0188 [Desktop Resolution]DSC_0206 [Desktop Resolution]DSC_0211 [Desktop Resolution]DSC_0217 [Desktop Resolution]

KRANTENARTIKEL:

krantenartikel lebbeke 2010 cross

14:56 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig! Dit doet het vertrouwen weer stijgen! Succes volgende week met het BK!

Groeten

Gepost door: Joren | 09-03-10

De commentaren zijn gesloten.