28-01-10

Cross te Ieper

Hey

Eerst en vooral sorry voor het wachten op mijn verslagje van de wedstrijd in Ieper. Want vorig weekend had ik niet veel tijd. Nu kan ik jullie wel op de hoogte brengen. Zoals ik eerder al zei, werd het mijn eerste wedstrijd na 2 maand inactiviteit in het competitie gebeuren. Het werd mijn eerste test om te kijken hoe het ondertussen met me gesteld was. Een golvend parcours met hier en daar wat modder en veel bochtenwerk kreeg ik op mijn debuut cross voorgeschoteld. Goed voor 4500m afzien. Dat was geen lachertje.
Ik kwam aan de start te staan en keek eens wie er zoal aanwezig was. De twee wout's van KKS waren er en ook nog de één jaar jongere Lennart Van Breusegem.
Ik startte goed en kwam meteen op kop terecht. Er vormde zich een kopgroep van 5 man. Ik liep mijn eigen tempo en dat bleek snel genoeg te zijn voor de eerste ronde (3 ronden in totaal). Daarna nam Lennart over. Het ging nog behoorlijk goed op dat moment. Maar niet veel later, toen Lennart een versnelling plaatste zakte ik terug naar positie 5. Lennart en Wout Van Belleghem waren te sterk voor me. Deze werden 1ste en 2de. Het werd toen een achtervolging race. Ik maakte nog altijd kans op de 3de plaats, maar dan moest ik al van een heel eind ver terug komen. We bleven heel lang op dezelfde afstand van elkaar hangen. Wat eigenlijk best frustrerend was. Ik probeerde dichter te komen, maar dat bleek maar niet te willen lukken. Toen ik de laatste ronde inging probeerde ik nog eens alles op alles te zetten. En dat bleek zijn vruchten af te werpen. Ik zag dat ik naderde en ging tot het uiterste om Wout Van Bruaene nog bij te benen. Het lukte me in de laatste 250m en dat gaf me een goed gevoel. Ik liep er hem uiteindelijk nog 6' van. Maar Maxim kon ik niet meer terughalen. Deze bleef nog 6' voor mij. Spijtig maar helaas. Een 4de plaats had ik in de wacht gesleept. Ik hoopte al op meer, maar iedereen zei dat ik tevreden mocht zijn met mijn geleverde prestatie. Ook mijn ouders, trainer Eric Allegaert en de supporters zagen dat het goed was. Ik kom natuurlijk nog tekort. Maar het is met beterschap. En zoals ik gezegd had was het genieten om terug te kunnen deelnemen aan wedstrijden en de sfeer te kunnen opsnuiven, maar in de wedstrijd zelf was dat een heel ander verhaal. Ik merkte wel duidelijk dat ik wedstrijdritme tekort kom. Nu op naar de volgende wedstrijd. Deze gaat door op 31 januari te Uitbergen. Ook wil ik iedereen proficiat wensen met de mooie plaatsen die ze behaalden. Foto's van Gaby De Vos volgen later.

Jonas

20:01 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

veel geluk morgen! en het wedstrijdritme komt wel terug ;)

Gepost door: natan | 30-01-10

Voor de eerste cross terug is dit een goed resultaat. Het feit dat je nog kon terugkomen wil zeggen dat het de positieve kant op gaat. Succes!

Gepost door: Joren | 30-01-10

De commentaren zijn gesloten.