28-11-09

Prachtig parcours te Tilburg

Hey

Vorige week zondag nam ik voor het eerst deel aan een wedstrijd in het buitenland.
Dat mocht ik samen doen met het crossteam waar ik, maar ook Camilla De Bleecker en Katrijn Vande Riviere deel van uitmaken. Ik had mijn supporters meegenomen en ook fotograaf Gaby De Vos was weer van de partij. Toen ik aankwam moesten we eerst ons nummer afhalen. Daarna nog snel iets eten en het Nederlandse parcours verkennen.
Meteen viel me de zeer smalle start op, zeker als er 70 man verschijnt.
Daarna volgden lange rechte stroken op verharde aarde. Ook aan heuvels ontbrak het er niet. En hier en daar kregen we toch een mooi stukje modder voorgeschoteld in het bos. In de bochten was het soms uitkijken dat je geen slippertje maakte en goed over de boomstam sprong, zonder er kleerscheuren aan over te houden. Rond 11:05 ging ik me opwarmen om dan op tijd aan de start te verschijnen en zo op de eerste rij te kunnen plaatsnemen. Het ging zeker een zware wedstrijd worden als je weet dat de Belgische, maar ook de Nederlandse top aanwezig is. We stonden klaar voor de start en toen de klok op 11:55 stond, weerklonk het startschot. Weg waren we, of toch bijna. Want 2 Nederlanders vonden het nodig om me helemaal naar achteren te duwen, waardoor ik mijn start compleet had gemist en ik ergens halverwege het pak verzeild raakte. Dat zal zo rond plaats 33 geweest zijn. Dus was ik meteen op achtervolgen aangewezen. De 4300m waren verdeeld over 1 kleine ronde en 2 grote. In de eerste ronde werd er zeer veel geduwd en getrokken om het juiste plekje in te nemen. Ondertussen waren de eerste al gaan vliegen en verloor ik al zeker een seconde of 8 op hen. Dat nog eens gekoppeld aan mijn slechte start. Ik had toen besloten mijn eigen tempo te lopen en zeker niet over mijn toeren te gaan in de aanvangsronde. In het begin van de eerste grote ronde liepen mij nog enkele atleten voorbij, maar ik bleef mijn tempo lopen. Toen we aan de "berenkuil" kwamen begon ik mijn tempo hoger te leggen en kon ik dus aan mijn inhaaltocht beginnen. Ik begon ze één voor één op te rapen en dat gaf me vertrouwen. Maar ik had totaal geen idee waar ik momenteel zat.
Ik ging de laatste ronde in en kwam bij een groepje dat 5 man sterk was. Ik liep hen meteen voorbij, maar deze konden nog aanklampen en eens overnemen. Daar was ik wel blij mee. Zo moest ik niet al het werk zelf opknappen. Ondertussen zag ik 2 Belgische atleten voor me lopen (Simon Waliwender en Ward Van Der Kelen). Ik was echt verwonderd. Misschien dat ik dan toch niet als laatste Belg zou eindigen. Toen we in het bos kwamen waar het wat smaller werd, had ik ze allebei te pakken en liet ik het groepje waar ik bij liep achter me. Ik kreeg plots vleugels en ging nog op zoek naar atleten die iets verder liepen. Ook dit lukte me nog en in de spurt kwam ik nog zeer dicht bij iemand van DCLA. Helaas, we staan met dezelfde tijd in de uitslag, maar hij kreeg het voordeel van de twijfel. Ik was over het algemeen zeer tevreden met mijn 2e wedstrijd van het seizoen. Ik finishte als 13de en hield er een goed gevoel aan over. Alleen vond ik het wel spijtig dat ik een grote achterstand opliep ten opzichte van de eersten, maar ja wat wil je als je nog licht gekwetst bent en pas 2 à 3 weken geleden herbegonnen bent met de trainngen op te drijven. Ook wil ik nog even vermelden dat Camilla won bij de scholieren meisjes, en dat als eerste jaars. Ook Katrijn liep op een parcours dat haar minder ligt een verdienstelijke wedstrijd. Zij kwam als 4e aan. Nogmaals wil ik Gaby bedanken voor de foto's die er later zullen aankomen.

Morgen neem ik deel aan de CrossCup te Roeselare, waar het een echte modder cross zal zijn. Het wordt dus ploeteren. Iedereen veel succes gewenst. Ook aan mijn trainingmakkers die in Stekene lopen.

Jonas

10:58 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.