31-10-09

CrossCup Relays

Hey

Vorige week was 't weer van da.
Het winterseizoen is van start gegaan en dat traditioneel getrouw met de CC-manche te Gent. Ik keek er erg naar uit. Mijn doel was om gewoon 5 punten binnen te halen. En als het enigszins kon een top 10 plaats te behalen. Samen met Jonas en Jean-Baptist gingen we ervoor. Allen mochten we voor het eerst als 2de jaars scholier in het veld duiken. Jonas Icket mocht de spits afbijten en de eerste 1000m voor zijn rekening nemen. Hij startte goed had ik horen zeggen, maar moest dat op het einde wat bekopen. Wat eigenlijk normaal is als je een hele week niet hebt kunnen trainen naar behoren. Want hij had namelijk zijn wijsheidstanden laten trekken, dus mocht ik al heel tevreden zijn dat hij kon meedoen. Alvast bedankt!!
Uiteindelijk gaf hij Jean-Baptist Vandeneede de stok door in 27ste stelling. Op dat moment zaten we al in verloren positie om nog extra punten in de wacht te slepen, maar dat was niet te zien aan Jean-Baptist. Hij ging er vol voor en haspelde zijn 1500m af in een behoorlijk hoog tempo. Hij maakte enkele plaatsen goed en ik kon aan mijn 1500m beginnen als 20e. Ik had op voorhand gezegd dat, als het geen zin meer had om door te lopen, ik het wat kalmer aan zou doen om mijn heup minder te belasten. Maar ja, van dat rustig houden kwam er niet veel van in huis. Na nog geen 10m had ik mijn knop al omgedraaid en ben ik beginnen lopen om nog zoveel mogelijk op te schuiven naar voren. Alles verliep vlot en kwam na 500m bij een groepje terecht. Daar kon ik meteen 3 man oversteken en op zoek gaan naar de volgende atleten. In de zandstrook stak ik nog een tandje bij zodat ik er ondertussen al 5 had voorbij gelopen. Ik haalde nog eens het onderste uit de kan en kon in extremis nog 2 atleten remonteren. Ik kwam tevreden aan met onze geleverde prestatie. Samen waren we goed voor een 13de plaats en legden onze 4000m af in 12'06. Achteraf supporterden we nog voor onze clubgenoten en keken terug op een geslaagde eerste cross.

Ander nieuws (heup):

Ondertussen heb ik minder last van mijn heup, maar ben ik toch voor alle zekerheid even bij de dokter langs geweest. Hij stelde een ontsteking/irritatie vast op mijn heupkam en buikspieren. Ik moet het iets kalmer aan doen, maar mag blijven trainen. Ook moet ik voor het eerst naar de kine gaan tot alles weer in orde is. Van hem mag ik gerust wedstijden lopen. Ik moet zelf aanvoelen hoe het gesteld is met mijn blessure. Voorlopig laat ik de CrossCup in Mol links liggen tot ik geen last meer heb. Ik zal eerst wat mogen bijtrainen als ik weer op niveau aan de CrossCuppen wil deelnemen. We zien dus wel wat mijn volgende wedstrijd wordt. Hopelijk gaat alles snel over zodat ik met zo weinig mogelijk trainingsachterstand misschien toch nog in Mol kan starten. Ik hoop niet al te veel van mijn winterseizoen te missen!!

Hieronder enkele foto's van de CrossCup. Bedankt Gaby.

Jonas

DSC_0022 (Small)DSC_0023 (Small)DSC_0024 (Small)DSC_0025 (Small)DSC_0027 (Small)DSC_0029 (Small)DSC_0030 (Small)DSC_0032 (Small)

21:20 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hopelijk word je heup snel beter!!!!!!!!!!
-x-

Gepost door: jz zusje | 06-11-09

ALLES KOMT GOED .... Mooie prestatie van jullie drie op de Crosscup Relays. Goed gedaan. Even een adempauze tot de blessure hersteld is en dan vlieg je er terug in. Dat is verstandig. Uw conditie? Hieraan niet twijfelen.Bij je eerstvolgende cross zal je het wel ondervinden. Geen paniek en succes.

Gepost door: Opama | 06-11-09

De commentaren zijn gesloten.