24-10-09

Van alles en nog wat

Hey

Ik zit nu namelijk in een drukke periode wat de school betreft. Hierdoor kon ik het nieuws van het voorbije weekend niet onmiddellijk meedelen. Hieronder een overzicht.

CROSSTEAM:

Op 14 oktober kreeg ik te horen dat ik voor het eerst deel uitmaakte van het nationale crossteam. Ik was heel tevreden en bedank al de mensen die mij in het team wilden opnemen! De eerste training ging door te Leuven op 17 oktober. Een pittige training in het bos stond op het programma. We konden allen onze lactaat tussendoor en achteraf laten meten, wat altijd een interessant gegeven is. De volgende training die doorgaat is op 31 oktober. Daar staat een heuveltraining, nieuwe kledij en heel wat meer ons al op te wachten.

WINTERJOGGING:

De dag na mijn training te Leuven mocht ik er eens goed invliegen op de winterjogging die mijn club, AC deinze, organiseerde. Trainer "Eric Allegaert" liet me 1 ronde van 4,5km doorlopen. Ik kon dus voor het eerst eens de jogging winnen. De benen voelden wel niet zo goed aan als anders na de zware training met het Crossteam. Ik zou onderweg wel zien hoe vlot het liep. Eenmaal gestart viel het al bij al nog mee. Meteen was er iemand vertrokken en werd ik op achtervolgen aangewezen. Na goed 1km was er een groepje ontstaan van een 4-tal, waaronder mezelf. Ik nam de kop en liet het gat zeker niet groter worden, integendeel. Toen kwam er een versnelling waarop ik reageerde. De benen daarentegen vonden dat het tempo zo hoog genoeg lag. Ik wou niet afgeven en liep op mijn eigen tempo er naar toe. Met nog 600m te gaan zat ik er bij en bleef niemand meer van ons 4-tal over. Ik zette nog een lichte eindspurt in en kwam als winnaar binnen!
Mijn eindtijd bedroeg 15'32. Niet slecht, maar het kon beter. Maar daarvoor moeten de benen eerst uitgerust zijn, he.

CROSSCUP RELAYS:

Morgen om 13:45 wordt het nieuwe winterseizoen voor mij op gang geschoten.
Ik kom nu aan de start als 2de jaars scholier. De crossen blijven dezelfde afstand behouden: 3,5km - 5km. Ik hoop weer een prachtig seizoen te beleven zonder al te veel tegenslagen. Morgen is de cross 4km lang en dat verdeeld over 3 atleten.
Ik vorm een team samen met trainingsmaat "Jonas Icket" en clubgenoot "Jean-Baptist Vandeneede". Zelf loop ik als laatste en mag ik 1500m afleggen. Mijn doel is gewoon om 5 punten binnen te halen. Ook zal ik het eerste deel van het seizoen (tot januari) aan alle CrossCuppen deelnemen. Daarna zien we nog wel.
Ik zie er in elk geval al naar uit! Laat de crossen maar beginnen!

OVERBELASTING HEUP:

Iets wat minder leuk is, is de last die ik heb aan mijn heup. Ik loop er nu ongeveer een weekje mee. Niets erg op het eerste zicht, zegt mijn trainer. Waarschijnlijk een lichte overbelasting op mijn heup. Er komen daar natuurlijk heel wat spieren samen. Daarom zal ik het de komende week wat rustiger aan doen. Ook morgen zal ik niet het volle pond geven. Tenzij we natuurlijk voor de 6 punten kunnen gaan.
Nu verder verzorgen en hopen dat alles snel voorbij is zodat ik op en top kan starten om me met de besten te meten op 8 november te Mol.

Jonas

10:56 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

... veel succes morgen !
ik ben er ook aanwezig ;)

Gepost door: Layla | 24-10-09

Hey,
Ik was ook geselecteerd voor het nationale crossteam, maar omdat dit niet in mijn trainingsschema past heb ik afgezegd. Ik had er graag bij geweest, maar ik heb andere doelstelling op mijn lijstje staan. Veel succes voor morgen. En ik zie je daar wel!

Groeten

Gepost door: Joren | 24-10-09

proficiat met je selectie voor het crossteam!
tot morgen!

Gepost door: Nele | 24-10-09

Veel succes vandaag en ook het ganse cross seizoen. groeten Van Timothy en Chris uit Oudenaarde.

Gepost door: Timothy en chris | 25-10-09

PROFICIAT

Gepost door: jz zusje | 06-11-09

De commentaren zijn gesloten.