10-10-09

Stage aan zee

Hey

Vorige week vond de stage aan zee plaats te Nieuwpoort. Dit is al de 3de keer op rij.
Ik heb me er kostelijk geamuseerd, maar er moest natuurlijk ook heel wat getraind worden. Zo kwamen we zaterdag ochtend rond 9:30 aan op onze bestemming en niet zoals vorig jaar ietsje later dan de anderen omdat onze gids, Eric dus, de verkeerde afslag had genomen. Bij deze heeft hij dat vorige week dan wel perfect gedaan, maar dat wel met enige hulp van mezelf. Al was het een pure gok van ons beide.
Lachen
De stemming zat er meteen goed in en mochten om 10:00 starten met een duurloop op het strand. 40 minuten heen en dan ook 40' terug he. Zo kwamen we aan ongeveer 17km voor onze eerste training.
Om 12:00 mochten we aan tafel schuiven om onze honger te stillen.
Een koud buffet stond op het menu: enkele broodjes, hesp, kaas,... naar keuze konden we verorberen. Daarna nog even relaxen in onze kamer en om 15:15 was het tijd om onze tweede training van de dag te starten. Deze was goed voor 11km.
We gingen naar het park en hebben daar een training afgewerkt waarbij we met verschillende snelheden en afstanden hebben gelopen. Een soort fartlek dus. Ook hebben we nog heel even in de duinen gezeten.
Weer hadden we een goede training achter de rug.
Om 18:30 was het de gewoonte om 's avonds te gaan eten. Deze keer waren het aardappelen met vlees (naam vergeten) en enkele groenten. Na de heerlijke maaltijd hadden we nog genoeg tijd om uit te rusten, TV kijken,... en terug te blikken op een mooie eerste dag, waarbij we volgens Eric zijn berekeningen, rond de 28km hadden gelopen.

De volgende ochtend was het 7:15 toen ik uit mijn bed klauterde en een kwartier later mocht vertrekken om onze 3de training te gaan afwerken. Deze was gewoon zeer rustig een 30' tal minuten loslopen. 5 à 6km hadden onze benen weer afgehaspeld. Een uur later konden we kennis maken met het ontbijt.
Zeer veel lekkers en voor iedereen wat wils.
Om 10 uur stond op het programma een duurloop van 70'.
Hierbij had ik weer 15km achter de kiezen.
Totaal tot nu toe: 48km.
Uiteindelijk mochten we om 15:15 voor het laatst nog eens onze sportschoenen aan trekken, om weer een training af te werken waarbij we met verschillende snelheden en afstanden hebben gelopen. De benen voelden op dat moment toch niet meer zo fris aan. Maar ja, dat zal normaal zijn zeker.
Knipogen
Toch werkte iedereen zijn training af. Goed voor 10km.
De stage zat er op en velen hadden nu wat rust verdiend.
Toch zat ik met een knagend gevoel omdat we de kaap van de 60km niet hadden bereikt. Ook datzelfde gevoel hadden Grietje en Ineke. Samen met Eric hebben we dan nog even verder gelopen en kwamen tevreden aan. We hadden het prachtige weekend afgesloten met een totaal van 63km. Een hele boterham!
Nu van iedereen afscheid nemen en elkaar bedanken voor het toffe weekend dat we hebben mogen meemaken.

Nu is het uitkijken naar de eerste crossen die er zeer snel zullen zijn.

P.S: Eric reed voor alle duidelijkheid met de fiets mee, he.Tong uitsteken

Jonas

10:39 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

schoon verslagske ;-)
alleen jammer da we bij da tv-kijken noa ebben zien verliezen in K2 zoekt K3. haha^^ :p

Gepost door: jonas i. | 10-10-09

km aantal ik denk dat ik mijn peren ga zien in de cross XD, je hebt echt zot veel kilometers gedaan op dat weekend! 'k zie je wel op de relays in Gent! tot dan.
ps: thx voor reactie

Gepost door: natan | 10-10-09

Stage is er om iets te leren: sportstage om er beter en sterker bij te worden. Als je dit kan verwezenlijken op een plezante manier in een gezellig clubje, op de voet (of per fiets) gevolgd door uw trainer, meer moet dat niet zijn. Volhouden zo en succes bij de crossen.

Gepost door: Opama | 10-10-09

er mogen gerust meer van die weekends komen :) kvind dat echt heel gezellig en tzou wel tof zijn om dat eens in het goei weerke te doen ook hé (25graden ofzo) maar webben wij toch weer chance had dat geen druppel heeft geregend.
Jij gaat vlammen deze winter :)
Merci voor het gezelschap daarjuist :)
en laat het niet aan je hart komen dat noa niet gewonne heeft :p

tot de volgendeee

Gepost door: grietje | 10-10-09

Je zal alvast goed voorbereid het winterseizoen aanvatten...en kunnen trainen in goed gezelschap maakt het nog zo leuk hé. Succes met je winterseizoen.

Gepost door: natalie | 11-10-09

Een stevig weekend achter de rug! Stage is altijd leuk hé! Tot in Gent!

Groeten

Gepost door: Joren Bouckaert | 13-10-09

... Tof weekend blijkbaar!
Tot op de crossen!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 14-10-09

De commentaren zijn gesloten.