06-08-09

Fantastische 3000m te Oordegem

Hey

Eergisteren rond 22:45 kwam ik aan de start van mijn tweede 3000m.
Ik hoopte op een nieuwe besttijd, maar na de reis waren de benen nog niet helemaal uitgerust. Misschien dat het vandaag wel beter zou gaan, dacht ik. Want een wedstrijd is toch iets helemaal anders dan een training hé. Ik zie wel waar ik uitkom, wie niet waagt niet wint. Ondertussen had ik van mijn trainingsmaatjes vernomen dat zij allen hun PR hadden verbeterd of beter gezegd verpulverd! Proficiat daarvoor.
Wat later dan verwacht, wegens de grote opkomst, mocht ik dan beginnen met opwarmen. Alles verliep vlot en ik had een erg ontspannen gevoel.
De organisatie had beslist dat er 2 reeksen 3000 zouden gelopen worden.
De scholieren en masters mochten samen lopen in één reeks. Maar daaruit bleek dat ik met de snelste tijd stond. Ondertussen was ik ook al leeftijdsgenoot Robbert Struyven tegengekomen. We hadden op voorhand afgesproken om samen te lopen voor een tijd van 9'15. Rondjes in 74' dus.
Tijd om te starten:
Ik nam onmiddellijk de kop en liep het eerste rondje in 74'. Nu was het de beurt aan Robbert om over te nemen en dat deed hij ook na 550m. Na 800m zaten we nog steeds op het goede schema. Nu bleven we mooi op dezelfde plek aflossen, steeds 50m voor de aankomst was het aan de ander om te sleuren. Na 1km zag ik 3'07. Iets te traag, dus begon ik lichtjes het tempo op te drijven. 400m verder hadden we onze tijd goed gemaakt. Na 1800m zaten we 1 seconde achter op schema. Bij kilometer 2 was onze doorkomst 6'11. Deze kilometer hadden we aan 3'04 gelopen. Met nog goed 800m te gaan nam ik weer over, maar niet veel verder begon Robbert te versnellen. We hadden namelijk net een rondje van 76' achter de rug. Op dat moment was het voor mij proberen aanklampen, want ik had een minder moment in de wedstrijd. Met nog 550m te gaan begon Robbert wat gas terug te nemen, maar ik bleef doorgaan. Ik probeerde mijn laatste rondje nog wat te versnellen en Robbert moest lossen. Ik zag in een oogwenk nog 8'02 à 8'03 verschijnen. Ik bleef versnellen totdat ik zeer tevreden aankwam en mijn nieuwe 3000m record op de chrono zag verschijnen. In 9'12"81 haspelde ik hem af! Hiermee kom ik op de 13de plaats van dit seizoen en deed ik maar liefst 15 seconden beter dan mijn vorige besttijd.
Ook Robbert was heel tevreden, want hij bleef net als ik nog onder de gevraagde BK limiet (9'20). Hij liep 9'18"80. Bedankt om zo goed samen te werken Robbert.
Ook de supporters hebben hun uiterste best gedaan.
Knipogen

Jonas

11:17 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

gebt da goe gedaan;-)
doe zo verder.

Gepost door: jonas i. | 06-08-09

knappe wedstrijd Jonas !

Gepost door: ignace de wulf | 06-08-09

heeey heey jonas,

dit was een van je knapste wedstrijden tot nu toe, echt mooi gelopen en schoon hoe je na dat zwak momentje toch terug kon optrekken om nog eens goe gas bij te geven.

tot op training
groetjes

Gepost door: grietje | 06-08-09

wedstrijd super gelopen he ;-)

tot morgen!

Gepost door: natan | 07-08-09

PROFICIAT Als je uw PR zo kan verbeteren moet de conditie wel erg goed zijn...en flink onder de limiet voor het BK. Nen dikke proficiat hoor.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 07-08-09

Chik gelopen. En gij ook bedank, alleen had ik het zeker ni gekunt. Wel wat fout in gedeeld maar was 1ste 3000 he. Succes voor de volgende wedstrijde ... tot de volgende!

Gepost door: Robbert S. | 08-08-09

De commentaren zijn gesloten.