07-07-09

Onverwachts record 1500

Hey

Na een periode van geen wedstrijden gelopen te hebben en rust wegens ziekte, kon ik vorige week zaterdag er toch nog eens invliegen. De Flanders Cup ging door in Oordegem, waar ik een 1500 zou afwerken. Ik had geen verwachtingen met mijn lichte trainingsachterstand, toch wou ik graag een nieuwe besttijd neerzetten. Het weer was ideaal: temperatuur zat goed en er was geen ziertje wind. Ik startte in de 3de reeks.
Ik had er wel een goed gevoel bij. Op training vlot het eigenlijk wel en tijdens de opwarming zat alles wel oké. Rond 22:10 was het dan mijn beurt.
De start was wederom goed, al werd er wel heel wat geduwd en getrokken.
Ik kwam op kop terecht. Natuurlijk was ik niet met de snelste tijd ingeschreven, dus was het niet aan mij om daar vooraan te sleuren. Na goed 150m kwamen er enkelen over nemen. Na 300m was onze doorkomst 50". Maar 100m verder zag ik 69". Het tempo was dus gezakt. Er werd opeens zeer snel gelopen en twijfelde even om mee te gaan. Ik deed het niet, wat een verkeerde keuze was. Want uiteindelijk mocht ik van een achtervolgend groepje de laatste 2 baanronden op kop lopen. Anders mocht ik een redelijke tijd wel vergeten. Op de chrono zag ik 1'59 verschijnen. Goed voor 4'15. Ik had het tempo weer verhoogd. Ik probeerde de groep voor me in het vizier te houden. De laatste ronde zat ik nog altijd op schema van 4'15.
Ik begon stilaan nog wat te versnellen. Met nog 200m voor de boeg zag ik mijn kans. Ik maakte nog eens aanspraak op mijn snelle beentjes. 3'41 tikte weg na 1300m. Ik bleef geven en haalde in de laatste rechte lijn nog iemand in. Ik eindigde als 6de in 4'12"31. Weer een verbetering van mijn record over 1500m. Uiteraard was ik tevreden. Toch maakte ik een fout door niet mee te gaan, waardoor ik een tijd van 4'10 of nog net iets minder aan mijn neus zag voorbijgaan.
Maar ondertussen weet ik wel dat ik tegen het einde van het seizoen een mooie chono kan neerzetten. Hopelijk kan ik 21/04 op de FC in Gent al 4'10 lopen.
Als alles mee zit, kan dit lukken. Foto's zijn getrokken door GABY DE VOS.
Deze volgen later.

Jonas

13:14 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat.... ...met deze knappe PR...en daar kan duidelijk nog een stuk van af...op naar de volgende.

Gepost door: natalie | 07-07-09

Proficiat met je PR !
Groeten vanuit Mexico
Jean-B

Gepost door: Jean-Baptist | 07-07-09

proficiat! Mooie tijd, en zeker na de examens. Doe zo verder !
Groetjes Katrijn

Gepost door: Katrijn Vande Riviere | 08-07-09

GESLAAGD ! ! ! Zo kort na de examens en reeds een verbetering van je PR op de 1500 m. Dat gaat de goede kant op. PROFICIAT en doe zo verder. Vanavond - bij gunstig weer? - de 800 m in Deinze. Geef er een lap op. De supporters staan klaar.

Gepost door: Opama | 08-07-09

Een dikke proficiat!
Talent zit gewoon in je
Hopelijk tot in Gent op 21 juli ;)
Daar neem ik de 800 of 1500m mee, we zijn er nog niet uit ;)
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 08-07-09

Proficiat Hey,
Ik zie dat je weer goede tijden aan het lopen bent. Proficiat met je PR. Ik loop ook trouwens in Gent, maar wel een 800! Dus ik zie je dan daar misschien.

Groeten J.

Gepost door: Joren Bouckaert | 12-07-09

proficiaat jonas ik zie hier dat ge terug goed op dreef bent doe zo verder en ge wordt een grote sportman groetjes nonkel ghislain en tante juliette

Gepost door: degroote ghislain | 12-08-09

De commentaren zijn gesloten.