03-03-09

Belgisch, alweer een tegenslag!!

Hey

Zondag stond op mijn programma het BK te Stene in het vet aangeduid.
Ik wou me tonen op het Belgisch Kampioenschap, zeker na alle tegenslagen die ik in het verleden al heb meegemaakt.
Zo kon ik meermaals door ziekte niet deelnemen en remde vorig jaar een verkoudheid me af, toch eindigde ik nog 12de.
Ik had er zin in, zeker na al een geslaagd seizoen met mijn provinciale titel.
Maar een podiumplaats op het BK veldlopen kon er nog altijd bij, zeker nu ik zoveel kans maakte.

's Ochtends stond ik op en voelde me uitstekend. Niemand die me vandaag iets kon maken, al hield ik wel nog rekening met Hustin Valere en Lodewijk Roeygens.
Ik voelde gewoon dat de (super) form aanwezig was.
Alles zag er goed uit, eindelijk kon ik eens op het Bk podium staan, maar het mocht niet zijn...
Rond de middag kwam ik toe, en kon nog zien hoe Camilla op schitterende wijze kampioen werd. Proficiat. Daarna verkende ik het parcours in een rapke, want het was toch iets slechter gaan liggen dan 2 dagen terug tijdens de verkenning. Ik had opgewarmd en de benen voelden echt goed aan. Ik was toch wat zenuwachtig, en ook dat kon je zien aan de meegereisde supporters.
Om 13:23 was het zover. Ik stond aan de start en voelde de adrenaline door mijn hele lichaam stromen. Ik was er klaar voor en weg was ik. Resoluut koos ik voor de koppositie. Alles verliep vlot en ik was aandachtig wanneer Hustin al een eerste prik zou uitdelen, toen plots iemand me op de hiel trapte en ik viel. Ik was 250m ver, en het was al van dat. Alles ging zo snel. Ik maakte enkele tuimelingen, had schaafwonden en enkele spikes kwamen in mijn voet terecht. Velen zouden uitstappen na zo een val, zeiden ze. Daarom ben ik blij dat ik mijn wedstrijd toch uitgelopen heb. Ik wist dat mijn BK voorbij was!! Er zat niets meer in. Ik stond op en liep weer verder. Nog geen 10 atleten zaten achter me. In één ruk trok ik eens goed door, zodat ik terug in 26ste stelling kwam. Ik was zo goed als hellemaal terug van voor, maar nooit is het me hellemaal gelukt, dit heeft me voor een deel de das om gedaan. Het moest wel snel gaan, zodat ik nog een degelijke plaats zou kunnen behalen. Dit kostte me uiteraard veel krachten, en ik kon het tempo niet hoog leggen. Na een val lukt dit gewoon niet meer. Ik bleef me inzetten, maar had last van mijn heup. Ik dacht op sommige momenten aan uitstappen, maar het competitie beest in me zei, om met degene die voor me uit liepen, mee te gaan. Ondertussen was de laatste ronde een feit. Het begon vlak voor de eerste helling iets beter te gaan. Ik probeerde nog enkele plaatsen op te schuiven en liep toen 18de. Maar ook het beste was er bij mij ondertussen af. Zo liep Wout me nog voorbij. Ik kwam teleurgesteld als 19de over de finish. Ik vloekte eens in mijn eigen, en moest op sommige momenten mijn tranen in bedwang houden. Iedereen vond het zo spijtig, vooral mijn ouders, oma, opa en trainer (Eric Allegaert).
Hij wist zelf dat het me kon lukken die dag. Ik wil hem dan ook bedanken voor alles wat hij tot nu toe voor me heeft gedaan.
Op het einde van de dag, was ik er al wat overheen, en dacht bij mezelf: volgend jaar kom ik terug en een podiumplaats is mijn deel!
Nu is het eventjes uitrusten geblazen, en dan weer trainen voor het zomerseizoen. Proficiat aan Katrijn met haar zilveren plak, en al mijn trainingsmakkers. Foto's zijn nogmaals door Gaby De Vos genomen. Ook Voor Veerle Dejaeghere was het haar laatste wedstrijd en ondertussen ook haar eerste Belgische titel.
(1ste foto van op de CrossCup site).

Jonas

belgisch veldlopen 09

DSC_0075 (Small)DSC_0076 (Small)DSC_0077 (Small)DSC_0084 (Small)DSC_0085 (Small)DSC_0090 (Small)DSC_0091 (Small)DSC_0094 (Small)DSC_0095 (Small)DSC_0099 (Small)DSC_0100 (Small)DSC_0101 (Small)DSC_0102 (Small)DSC_0103 (Small)DSC_0104 (Small)DSC_0287 (Small)DSC_0289 (Small)

20:15 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

heey jonas,

Ook ik stond op met de goeie gevoel (weliswaar niet om potten te breken:p) maar om een goeie koers te lopen.
Op training vlam je gewoon dus het zit zeker in je benen. Heel sterk dat je je kopje hebt blijven gebruiken en hebt doorgedaan. Het is heel jammer maar er komen nog heel veel jaren en iedereen zal dat blond manneke daar wel leren kennen ;).

groetjesss

Gepost door: grietje | 04-03-09

Hey jonas,

groot word je door te vallen en op te staan! dat je kan lopen heb je reeds bewezen in de voorbije wedstrijden! Dat je mentaal telkens 100% er staat, is ook te zien, want anders zou je (als zoveel anderen) uitgestapt zijn!
ban dat bk maar snel uit je geheugen en op naar t volgende seizoen! we blijven supporteren!

succes!

Gepost door: Liesbeth | 04-03-09

Wat jammer van je val!
Je ging ZEKER met zo'n conditie het podium hebben gehaald. Echt jammer!
Hopelijk heb je volgend jaar meer geluk.
Succes verder bij je trainingen en je komend zomerseizoen.
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 04-03-09

Nen echten FLANDRIEN !!! Hoi Jonas,
Spijtig van de valpartij. Geen podiumplaats.
Vallen en opstaan, volledig ontredderd, verder lopen en strijden om toch nog een fatsoenlijke plaats in de wacht te slepen.
Dat is heel moedig. Dat is je ten volle inzetten voor uw sport. P R O F I C I A T ! ! !
Geen paniek, de conditie is prima. Er volgen nog wedstrijden. Wij staan achter u en geloeven in je capaciteiten.
Veel succes gewenst.
Groetjes.

Opama

Gepost door: Opama | 04-03-09

Vooral onthouden dat je een schittered seizoen liep...deze zomer zal top zijn voor jou.

Gepost door: natalie | 04-03-09

Hey Jonas, zag je vandaag trainen in de Brielmeersen. Toch straf dat je bent blijven lopen op het kampioenschap. Velen zouden gewoon gestopt zijn.

Gepost door: Stefaan | 08-03-09

De commentaren zijn gesloten.