08-02-09

Provinciale titel ware thriller!!

Hey

De nieuwe provinciale kampioen bij de scholieren jongens 93' ben ik, maar dat ik het niet cadeau gekregen heb staat vast. Het was een strijd tot we in de laatste rechte lijn kwamen. Ik was ruim op tijd en verkende het parcours op mijn gemak. Zo kon ik alle kleine veranderingen en best beloopbare stroken in het veld opzoeken, want het lag zwaarder dan gedacht. Bovenop het gras lag er een glibberige modderlaag. Iets later kwam ik Jonas Icket tegen en ook Sam was aanwezig, maar dan als supporter. Nog 50 minuten voor de start werd gegeven, dus tijd om op te warmen. In het begin liep het wat stroef, maar na enige tijd voelden de benen goed aan. Ondertussen was er ook een pauze in het programma, waardoor niemand in onze weg liep, of omgekeerd. Toen we aan de start verschenen bekeek ik snel de concurrentie nog eens. Geen Goessens Braam te zien. Maar de rest van het deelnemersveld stond op scherp. Het startschot weerklonk en onmiddellijk schoot ik als een speer weg. Ik liep op kop, maar liet Jeroen Meuleman voor me. Ook Arno De Feyter en Lodewijk Roeygens duldde ik op dat moment voor me. Dit waren de 3 atleten die ik tijdens de wedstrijd voortdurend voor me uit zag lopen.
Niemand anders kwam er aan te pas. De eerste B-ronde klampte ik aan. Dit ging nog, totdat Jeroen een versnelling plaatste en ik 5 à 10 meter moest toegeven. Dit liep uit tot 40 meter met Lodewijk en Arno. Jeroen was ondertussen gaan vliegen en werd uiteindelijk provinciaal kampioen 92'. Ook Arno mocht nog voor me zijn, dat kon mij niet echt schelen, want ook hij was een jaar ouder. Maar de altijd strijdende Lodewijk liep nog voor me. Zoals verwacht, mijn grootste belager. Ik zat in een verslagen positie, maar wou echt de titel!! Na 1 grote C-ronde bleef de afstand hetzelfde, en dat gaf me moed om te blijven vechten. Ook de supporters schreeuwden me vooruit. De laatste ronde was ingezet en ik moest al serieus diep gaan om de voorsprong te verkleinen. Toen ik de laatste 500m in ging, was het alles op alles om hem bij te halen. Ik zag dat ik dichter kwam en probeerde mijn tempo nog wat hoger te leggen, het lukte, maar het was kapot gaan. Ik voelde me plots super toen Lodewijk nog 5m voor me uit liep. Ik spurtte langs hem weg en dat gaf me een bevrijdend gevoel. Zo kon ik in de laatste rechte lijn toch nog een beetje genieten en won met 3' voorsprong. De 3de plaats was weggelegd voor Nicola Henderickx, maar deze strandde wel al op 30 seconden van me. Jonas Icket eindigde 19de, maar had last aan zijn dij. Dus mag hij best tevreden zijn. Ook bedankt voor alle steun en foto's van Gaby De Vos(deze volgen later) en Jörgen Lammens.
Net zoals gedacht was het een ware thriller waarbij ik uiteindelijk aan het langste eind trok en zo mijn titel heb kunnen verlengen.
P.S.:ook schildje nummer 6 is nu binnen, waardoor mijn seizoen al geslaagd is.
Nu op naar Izegem en daarna naar de belangrijkste van al, het Belgisch Kampioenschap te Oostende.

Jonas

DSC_1203DSC_1204DSC_1207DSC_1208DSC_1211DSC_1215DSC_1217DSC_1221DSC_1225DSC_1229

12:57 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Super!! Een hele dikke proficiat Jonas! je hebt er blijkbaar serieus moeten voor vechten, dus je hebt die titel dubbel en dik verdiend! Succes op 't BK!
groetjes,
Nele

Gepost door: Nele | 08-02-09

wat een spanning, Knap gedaan! Lieve Jonas,
wij zijn heel fier op jou. Dat je na zo'n achterstand zou kunnen terugkomen,had niemand nog verwacht. Maar je geloofde in je eigen kunnen en doorzettingsvermogen.Je ziet maar, alle inspanning loont. Bravo, jongen! mama

Gepost door: kristel | 08-02-09

Proficiat Een hele dikke proficiat na wat inderdaad een ware thriller was!

Grts,
J.

Gepost door: Jörgen | 08-02-09

Goeie :) Een Dikke Proficiat met u Provinciale Titel !
[b]En[b]dan nog met zoveel Concurrentie !
Goeie !

Gepost door: Wietse Van Vaerenbergh | 08-02-09

Proficiat zeg...dit moet enorm deugd doen hé om zo te kunnen winnen. Knap gedaan.

Gepost door: natalie | 08-02-09

proficiat Proficiat en verzorg je goed voor het Belg. kampioenschap, we duimen voor je

Gepost door: Chris en Timothy | 10-02-09

proficiat Hey Jonas,

Dikke proficiat !!!
succes op BK

Gepost door: Steven | 10-02-09

egt zot goe gdaan, keb et wel ni kunne zien
wnt kwas zelf ng ant afzien:p.
hopelijk doe mn dij vnvnd op training ni meer zeer

Gepost door: jonas I. | 11-02-09

hartelijk gefeliciteerd met je provinciale titel

Gepost door: anoniem(privacy is belangrijk!!) | 12-02-09

Knap gepresteerd jonas! hopelijk blijf je van alles gespaard zodat je op het BK ook bloemekes kunt ontvangen! Geniet ervan!

Gepost door: liesbeth | 12-02-09

De commentaren zijn gesloten.