12-01-09

Verrassend sterk na zwaardere trainingsperiode

Hey

De veldloop te Maldegem bracht enkele concurrenten met zich mee,
reden te meer om er eens goed in te vliegen.
Samen met Jonas Icket verkenden we het deels nieuwe parcours. Bij het uitkomen van het bos was het geen rechte lijn meer, maar hier en daar een bocht en een balkje om zo de bevroren modder te omzeilen.
Ons warm houden was in het begin moeilijk met een temperatuur van om en bij het vriespunt, maar eens we aan de opwarming begonnen waren, konden we ons goed verwarmen. Bij de scholieren stonden 26 atleten aan de start.
Ik was meteen goed weg en nestelde me in 2de positie. Eens we de helling over waren en 100m verder het bos in doken, kwam Lodewijk naar de koppositie. Dit duurde niet lang en gaf me een teken om over te nemen. Meteen daarna liep ik dus vooraan en dreef het tempo op. 1 ronde lang duurde dit, totdat ik een bocht van 180° moest maken en iemand me wegduwde. Plots kwam ik in 4de stelling terecht. Een versnellingske plaatsen, en dan in het spoor van Lodewijk en Martijn lopen. Even voor we de helling op moesten, ging Lodewijk er langzamerhand vandoor. Al snel had hij een meter of 25 voorsrong toen ik Martijn voorbij liep.
Nu was ik op achtervolgen aangewezen.
2 ronden lang bleef het een echte thriller. Het was hard tegen onzacht. Allebei liepen we voor wat we op dat moment waard waren. Blijven geven was de boodschap.
De kloof kreeg ik niet meer toe. Toch heb ik er een goed gevoel aan overgehouden omdat hij niet meer verder van me weg liep. Ik eindigde als 2de op 7". Martijn werd uiteindelijk 3de op 16" van mij.
Zo was mijn zondag goed voor 4290m afzien.
Iets verder kwam Icket als 18de aan.
De trainer was tevreden over onze prestaties na de wat zwaardere trainingen. Ook later op de namiddag kon hij terugblikken op een geslaagde cross van al zijn andere deelnemende atleten. Foto's van Gaby De Vos volgen later. Bedankt!

Jonas

19:49 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

gebt da goe gdaan;d

Gepost door: jonas I. | 12-01-09

Mooi Proficiat. Prachtige prestatie
gr. Natalie

Gepost door: natalie | 12-01-09

De commentaren zijn gesloten.