07-12-08

Modderduiveltjes te Roeselare

Hey

Vorige week kwam ik voor de eerste keer deelnemen aan de crosscup te Roeselare.
Ik ging er het beste van maken, al werkte het weer niet echt mee. Meteen vielen me de balkjes en natuurlijk ook de modder op. Ik keek er naar uit, maar toen ik strook B van het parcours verkend had wist ik al genoeg. Ik zakte al gauw in de modder en bleef steken. Aan kracht schoot ik duidelijk nog tekort. Maar ja zo is dat nu eenmaal. De start ging vliegensvlug en had hem een beetje gemist. Ik was direct aangewezen om te achtervolgen. Snel hadden de eerste 9 een kloof van om en bij de 70 meter bij elkaar gesprokkeld en liepen steeds verder weg. De hele wedstrijd was het afzien, maar dan echt afzien!! Ik klampte zo goed als mogelijk aan bij Jochen. Hem volgen was aangewezen. Toen we de laatste ronde in gingen, kwamen we dichter bij enkele van de vluchters. Ik stak er nog een 2 tal voorbij en kon zo naar de 9de plaats oprukken. Ik kwam aan met een dubbel gevoel. Jochen die voor het eerst voor mij was, had een super dag naar eigen zeggen en het parcours lag hem best wel, maar anderzijds liet ik nog een heleboel anderen achter mij die ik er normaal gezien niet zo ver afloop of die wel eens voor mij kunnen eindigen. Ook Sam was aanwezig, maar had een mindere dag en eindigde 18de. Nu ging alle aandacht naar Grietje die bij de beloften een EK ticket in de wacht wou en zou slepen. Ze liep een formidabele wedstrijd en liet enkelen achter zich die ze nog nooit had kunnen verslaan! Heel goe gedaan hoor! Ook Katrijn mag zich in het park van Laken (Brussel) meten met de Europese top. Proficiat aan beide. Ook wil ik me excuseren dat het zo lang duurde voor ik een verslagje plaatste maar ik had namelijk de dag na Roeselare buikgriep gekregen. Misschien broedde dat al niet in mijn lichaam. Zo kon ik vandaag niet aan de start komen in Oudenaarde waar Sam als 2de de aankomst overschreed. Maar ja, tegenslagen horen nu eenmaal bij de sport. Ook Gaby De Vos trok door weer en wind en dat kun je aan zijn foto's merken.

Jonas

Crosscup Roeselare 048 (Small)Crosscup Roeselare 052 (Small)Crosscup Roeselare 058 (Small)Crosscup Roeselare 062 (Small)Crosscup Roeselare 069 (Small)Crosscup Roeselare 071 (Small)Crosscup Roeselare 073 (Small)Crosscup Roeselare 081 (Small)Crosscup Roeselare 083 (Small)Crosscup Roeselare 096 (Small)Crosscup Roeselare 102 (Small)

21:27 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mooie prestatie Hey Jonas,

Mooie prestatie daar in Roeselaere. Als dat virusje al zat te broeden hoef je je nergens om te schamen en kan je volgend jaar ook voor de EK tickets strijden

Gepost door: Steven | 08-12-08

De commentaren zijn gesloten.