27-09-08

6de corrida van de leievallei

Hey

Vorige week nam ik deel aan de corrida.
Een jogging waar je 12km moet afleggen, in en rondom Deinze.
Ook de kleinsten konden zich anderhalf uur vroeger uitleven op iets kortere afstanden. Om 16:00 gingen we met bijna de hele trainingsgroep van start. Christiane was niet aanwezig en Nele die nog altijd buiten strijd is, was er ook niet. Ik wens haar dan ook veel beterschap. Daar weerklonk het startschot en dus tijd om het op een lopen te zetten. Onmiddellijk ging er 4 man vandoor. Ik volgde het tempo van Griet De Waele en Sam van Den Heede.
Wij liepen in de eerste helft van het 128 grote peloton.
Vooreerst moesten we een baan ronde afleggen, gevolgd door de kromme, of beter gezegd, de bananen brug. Dit ging vlot totdat we de laatste 5km bereikt hadden.
Weer aan het water gekomen, mochten we van onze trainer een beetje versnellen als het goed ging. Bij mij was dat niet echt het geval, de benen voelden wat zwaarder aan dan normaal en ik bleef dan maar bij Griet zoals Eric Allegaert het ons had opgedragen.
Sam ging er dan vandoor en we zijn hem de hele wedstrijd niet meer tegengekomen. Hij liet blijken dat 12km niets voor hem is en zo naar de 17de plaats liep in 44'45. Toch was het uitermate lastig. Net iets voor de brug op naar de piste keerde Griet terug op mij, op dat ogenblik liep ze als 2de vrouw. Toen liep ze met veel karakter en wilskracht weg van Anneleen. Zij werd dus 1ste vrouw en kwam als 21ste over de eindmeet. Ik werd 20ste in 45'14 en Griet(je) in 45'15. Ook De andere mannen liepen een super wedstrijd, want Jurgen Vertriest en Jan Van Parijs, onze 2 tenoren streden een onderonsje uit. Zo kwam Jurgen nipt voor Jan aan in een tijd van 42'46.
Jan kwam over de finish in 42'53. Ze kwamen respectievelijk als 9de en 10de aan. Ook Ulrik Wieme liet de benen goed ronddraaien en liep 43'49, goed voor een 14de plaats.
Dan weer ietsje meer terug in de achtergrond liep Ine De Stoop ook een zeer sterke wedstrijd. Als 3de vrouw en 40ste in totaal liep ze naar een tijd die 47'43 bedraagt.
Welgeteld 3'08 later kwam Mieke Van Thuyne binnen. Goe gelopen zou ik zeggen voor iemand die vroeger aan werpen deed. En dan kwam Jonas Icket op de 55ste plaats over de meet. Een vermoeiende wedstrijd was ook voor hem achter de rug en hij was tevreden met zijn 51'10. Zo waren ondertussen de 3 musketiers aangekomen. Nu was het alleen nog wachten op Kimberly Dekens die als 5de vrouw aan kwam. Zij liep op haar waarde en haar tijd bedroeg dan ook 51'32. Ook nog even vermelden dat de man van de triatlon, Jonas Roels, ook uitstekend heeft gepresteerd in de leievallei. Ikzelf was ook erg tevreden dat het met de verkoudheid al een stuk beter ging en toch nog een redelijke tijd in de wacht mocht slepen. Ook proficiat aan de beste 3 op de zesde editie van de corrida. Zo werd Robert Wieme ook nog eens herdacht.
En nu trainen geblazen voor het winterseizoen die nog een maand op ons laat wachten. Foto's van Gaby De Vos volgen later.

Jonas

 

10:48 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi !! Hee Jonas, goed gelopen daarzo... Over een paar jaar zal je ook meestrijden vooraan. Ondertussen verder werken !! Groeten

Gepost door: Stormkraai | 27-09-08

Bedankt! Uitstekend gelopen Jonas!
Bedankt voor de vermelding. Tof dat je aan me denkt!

Hopelijk tot binnenkort,
Nele

Gepost door: Nele | 30-09-08

De commentaren zijn gesloten.