09-09-08

5de plaats als beloning

Hey

Ik heb een prachtig weekend achter de rug. Eerst door de reeksen raken en de dag erna nog eens de finale mogen lopen, was al een hele eer. In de reeksen dook ik onder mijn record, het bedraagt nu 2'03"58. Met deze tijd stond ik op de 2de plaats om aan de finale te beginnen. Weer kwam ik terecht in baan 4. Ik startte tussen alleen maar toppers, maar enkele verrassingen waren niet uitgesloten. Christophe Dekeyser, Gilles Paermentier en Peter Van Eyndhoven, 3 kanshebbers voor de finale, werden er zomaar uitgelopen.
Iedereen had in gedachten dat het een tactische race zou worden, maar ondertussen weet ik wel beter. In ons jaar ('93) gebeurt dat zelden, want altijd wordt er gelopen. Nu was het tijd om de spikes aan te trekken en proberen een medaille te veroveren. Ook mijn sponsor (Marc) kwam voor me duimen en wil hem daarvoor toch bedanken.
START: Sam en ik liepen direct op kop. Zij aan zij liepen we 300m lang, totdat Wout Van Bruaene het tempo met een ruk naar omhoog trok. Onmiddellijk trad ik in zijn voetsporen. In 1'01 kwamen we door, en voelde al dat de benen het toch wel iets lastiger hadden dan gisteren (zwaarder gevoel). Tussen de 500 en de 600 verloor ik terrein op 4 anderen.
Dezen waren Joren Bouckaert, Martijn Scheepers, Wout Van Bruaene en Wout Van Belleghem. Daarna volgde ik. Het was echt gaan tot het einde. Ik bleef de hele tijd op dezelfde afstand gangen. Ik zag voor mij dat ze met 4 op een rij aan het spurten waren. Het was een echte thriller. Uiteindelijk kwam ik als 5de aan. Ik was tevreden, maar had toch graag een bronzen plak willen veroveren. Het was een onverwacht podium met als winnaar Joren Bouckaert. Ook Martijn was een serieuze verrassing. Wout Van Bruaene daarentegen minder. Zij liepen stuk voor stuk super tijden. Ook ik was wel zeer tevreden met mijn tijd. 2'03"72 stond er op de uitslag.
Ook voor Sam was het al op voorhand geslaagd, en eindigde als 8ste. Bedankt aan alle supporters en de leuke reacties op mijn blog.

Jonas

19:17 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

proficiat me uw 5de plaats e!
me 2 kr n supertijd;d

Gepost door: jonas I. | 09-09-08

dag jonas,

proficiat langs hier ook nog eens, jebt een mooi seizoen gehad en veel vooruitgang gemaakt :)

tot een dezer dagen

Gepost door: griet | 09-09-08

Hallo!
Sterk gelopen!!En 2 keer zo een schitterende tijd! Je mag terecht fier zijn op je prestatie!
Groetjes
Camilla

Gepost door: Camilla | 10-09-08

Mooi Hey Jonas, mooie prestatie!! Tot loops...

Gepost door: Stormkraai | 17-09-08

proficiat Hey, knappe prestatie. Jah ik heb pech gehad en heb ook niet echt gepresteerd dit zomerseizoen zoals ik verwacht had. Had zelf last van ademhaling enal. Maar voor jou een dikke proficiat in ieder geval!!

Ciao,
Peter Van Eyndhoven.

Gepost door: Peter Van Eyndhoven | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.