06-09-08

Morgen D-DAY

Hey

Vandaag was het de eerste dag van het Belgisch Kampioenschap.
Om 15:50 ging ik proberen me te plaatsen voor de finale 800m bij de cadetten.
Ik had de 2 vorige reeksen al bezig gezien en wist ondertussen al dat ik onder de 2'06 moest lopen. Ik zat in een goeie reeks, samen met mijn training partner Sam Van Den Heede en Joren Bouckaert. We hadden er een goede opwarming opzitten, en ik voelde dat de benen in orde waren.
Samen nog wat babbelen en het was aan ons.
Tot de laatste meter geven had onze trainer gezegd, ook al waren het nog maar de reeksen. Ik stond klaar in baan 4. Na 100m zag ik Sam en Joren als eerste uit de bocht stormen. Niemand wou direct de kop nemen, en dacht bij mezelf dat het dan maar aan mijn beurt was. Ik trok het tempo door zodat we rond de 28 à 29 doorkwamen. Gewoon een stevig tempo houden had ik voor ogen. Ik moest en zou in die finale geraken. Na 400m kwamen we door in 1'00. Nog altijd liep ik op kop.
Er zat een super tijd aan te komen, maar daarvoor zou ik wel hulp moeten krijgen. Deze hulp kwam er niet, want als ik de laatste 200m inging liep ik nog altijd vooraan. 1'33 zag ik op de chrono in een oogwenk verschijnen. Nu was het alles tegen de wind in geven. Spijtig maar helaas. De laatste 60m kwam Joren over mij. Ik zag in de verte hoe de seconden wegtikten. Ik moest blijven geven, hoe verzuurd mijn benen ook waren.
Joren liep die super tijd:2'02"81. Ik eindigde toch nog als 2de in mijn reeks en wist al zo goed als zeker dat ik in de finale zat, het was alleen afwachten of ik mijn record verbeterd had. Even later hoorde ik dat mijn nieuwe persoonlijke record 2'03"58 bedraagt. Ik was echt zeer tevreden, het was alleen een spijtige zaak dat ik het wel helemaal zelf moest klaren. Maar met enige hulp zit een tijd rond de 2'00 er in, zegt mijn trainer (Eric Allegaert) toch. Maar ook ik geloof dat ik het aan kan. Ook voor Sam was het een hele opgave om de finale 's anderdaags mee te maken. Hij deed wat hij moest doen. Hij liep zijn record, en kwam zo met de 6de tijd in de finale terecht. 2'06"15 is zijn beste tijd. Nu wat uitrusten dat ik tegen morgen zoveel mogelijk gerecupereerd ben. Ook mijn supporters zullen weer aan de bak moeten, en kunnen me hopelijk zo naar een medaille toe schreeuwen.

20:41 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Jonas,

een hele dikke proficiat met je nieuwe record en heeeeeeel veel succes in de finale morgen!!

groetjes,
Nele

Gepost door: Nele | 06-09-08

succes ale we gaan er nen lap op geven e voor vanmiddag!
en hopelijk mee een goed resultaat :)

grtz sam

Gepost door: sam | 07-09-08

ik bekeek net de uitslagen, en zag dat je vijfde geworden bent, in alweer een schitterende tijd. Twee dagen na elkaar zo een goede tijd lopen is op zich al een prachtige prestatie. Je hebt gelopen op je waarde! PRoficiat!

Gepost door: Katrijn | 08-09-08

Hej,
De eerste dag was al meteen een harde wedstrijd zoals je het hier allemaal schrijft kan ik het alleen maar met je eens zijn! Ik moet zeggen dat je goed kopwerk hebt gedaan en dat ik zo toch een hele snelle tijd moest lopen om die wedstrijd te winnen!De finale was de mooiste koers die ik ooit al had gelopen (ook omdat ik die koers won en zo belgisch kampioen werd) maar het was echt raar, ik dacht dat het meer taktisch ging zijn maar het ging er zo hard aan toe! En dan de tijd had ik helemaal niet verwacht!
Ik vond het leuk om met jou te lopen en ik wil je feliciteren met je 5de plaats!
Ik hoop dat we nog lang concurenten van elkaar mogen zijn!

Groeten Joren

Gepost door: Joren Bouckaert | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.