05-08-08

Home sweet home

Hey

Thuis gekomen van het prachtige Zwitserland.
Het was er mooi weer, met een gemiddelde temperatuur van 26°.
Samen met nog een ander gezin hebben we ons super geamuseerd.

DAG 1:Goed en wel aangekomen in een super-super modern hotel. Snel eens rondneuzen, onze koffers uitpakken en tijd om onze magen te vullen. Later op de avond konden we op de vele playstations spelen.

DAG 2: Na een lekker ontbijtbuffet namen we de bergliften tot Somtgant.( 2112m) Eventjes een stukje gewandeld van de mooie Alpenbloemenroute en terug naar beneden. De lunch was heerlijk. In de namiddag bleven wij in het hotel en onze ouders gingen samen nog eens een wandeling maken. Daarna was het tijd voor een frisse duik in het bergmeer, maar niet voor mij, ik ging mijn training afwerken in de omgeving. 's Avonds konden we ons buikje vullen in schnitsel met frietjes.

DAG 3: Terug een zonnige dag: wandeling naar Cunter en naar het burchtje van Riom. Het ging steil omhoog. Eenmaal we ons lunchpakket hadden verorberd, was het tijd om naar het hotel terug te keren.
In de namiddag haalden we ons hartje op aan de schweizmobieltjes (cards, mountainbikes, trottinettes,..) deze dienden om naar beneden te crossen (toch met enige voorzichtigheid) langs de grindpaadjes, weggetjes en aardepaadjes. 5 maal met de lift omhoog en crossen naar omlaag.Echt tof !!! Een onweer was later de spelbreker en deed mijn training grotendeels in het water vallen.Tijd om nog eens lekker uitzweten in de sauna.

DAG 4:Goed eten was de boodschap, een zware wandeling stond op ons programma langs de alpenbloemenweiden en bergmeertjes met steile hellingen naar beneden en natuurlijk weer omhoog. Onze spieren hebben afgezien. Even bekomen, een training doen en terug een saunabezoek, maar eerst even een frisse duik in het meer. Een beetje te fris naar mijn goesting.

DAG 5:Vroeg uit de veren, de fietstocht liet niet op zich wachten. Eventjes rondtoeren en dan op een berg uitkomen die maar liefst 12% stijgt. De 5 km naar omhoog waren toch wel net iets lastiger dan het naar beneden rijden. We hadden nog tijd tot 13:00 om de mountainbikes te gebruiken. Nu op het vlakke fietsen, als dat al kon. In de namiddag speelden we een partijtje minigolf, en daarna deed ik mijn trainingen zoals mijn trainer (Eric Allegaert) het me had opgeschreven."s Avonds vuurwerk wegens nationale feestdag.

DAG 6: Flying Fox:3 parcours met hindernissen in en tussen bomen en spannende  death rides. Mijn armspieren werkten volop. In de namiddag was het even uitrusten aan het meer en niet te vergeten mijn training afwerken.

DAG 7: Een potje tennis spelen, 2 uren non-stop.
Daarna naar de Viamala Schlucht.: een diepe kloof ! Mooi om te zien. Duurloop rond het meer, nog even een sauna meepikken, poker spelen met de groep jongeren om 's anderendaags vroeg op te staan om terug naar huis te keren.

Jonas

12:18 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.