27-07-08

Weer nieuw PR en 5de jaars prestatie

Hey

Het is een zalig gevoel als ik aan de wedstrijd van gisteren terugdenk.
Ik had het gevoel dat ik me minder opgeladen had dan anders, maar eenmaal aangekomen te Oordegem komt de adrenaline toch.
Ik was die dag helemaal niet zenuwachtig.
Eigenlijk had ik de laatste wedstrijden al een stuk minder zenuwen.
Het was nu nog een 15 tal minuten wachten om me te gaan opwarmen.Ook vriend Sam was tegelijkertijd aangekomen en kon straks voor me supporteren, want Sam nam deel aan de 1500.Na de opwarming had ik een goed gevoel en ondertussen waren nog enkele fans van me komen opdagen(oma en opa + nog enkele kennissen).
Eventjes de spieren rekken, een versnelling of 3 en dat zat er dan ook weer op.
Nu nog even tijd vrijmaken om Marc, onze sponsor, te begroeten en dan de spikes aan te trekken.
Ik ging natuurlijk in het naprogramma van start en liep in reeks 7.Ik had een van de snelste tijden in mijn reeks, maar dat maakte mij niet uit, want in een 800m race moet je gewoon je eigen tempo lopen. Nog 4 reeksen en dan mocht ik in actie komen.Ik werd in baan 8 gestoken, niet ideaal, maar ik ken nu ongeveer het tempo dat ik aan kan voor mijn 800. Na 100m kwam ik als eerste door.
100m verder zat ik goed in 3de stelling mee te draaien, we kwamen door in 29', een seconde te traag. na één baanronde liet de chrono 1'01' zien.
Het bleef een seconde te traag, maar ik voelde me eigenlijk nog kiplekker.
Doorgekomen aan de 500 kwamen enkele andere atleten me voorbijsteken, ik liet dit niet gebeuren en ging mee met de 5 andere. Na 600m begon het al wat door te wegen, doorkomst:1'33', een seconde te traag.Geen geintjes meer nu, het was bittere ernst toen ik mijn eind rush inzette.ALLES OF NIETS! Ik stak nu 2 atleten voorbij.De laatste 100 was het tot de meet geven, de laatste 50 zat ik verzuurd en stond mijn kop op barsten. Die laatste 200m bleven maar duren.
Aaah, eindelijk de finish bereikt. Ik was echt tevreden over mijn 800.
Een nieuw persoonlijk record zat eraan te komen. Maar op welke eindtijd ging ik nu uitkomen? Op het grote scherm dat bij de inkom was geplaatst, stonden de tijden geprojecteerd. Ik hoopte op een tijd in de 2'04', want wou revanche nemen omdat ik een plaatsje was verloren op de ranglijst.
Tot mijn grote verbazing was het weer een nieuwe best tijd die nu 2'03'97" bedraagt! Ik sta nu 5de en ben weer 2 plaatsjes opgeschoven! Ik was super tevreden, ook mijn trainer(Eric Allegaert), mijn ouders en de nog andere supporters waren zeer content! Vanaf nu zal het niet meer zo gemakkelijk gaan om mijn PR te verbeteren, niet dat het nu gemakkelijk was, he.
Ook voor Sam bleven we supporteren. Hij miste wat trainingen, want Sam was namelijk nog maar een week terug van de reis die ze maakten naar het prachtige Oostenrijk. Sam kwam toch maar 2' boven zijn record(4'29'02") uit.
Hij liep gisteren 4'31'00".Toch geen slechte tijd.Ook een dikke proficiat aan alle V.SYSTEMS atleten met hun prestatie.

Jonas

 

12:54 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat met je nieuw en prachtig PR!

Groetjes,

Evelien

Gepost door: Evelien | 28-07-08

De commentaren zijn gesloten.