12-07-08

Uitrusten geblazen

Hey

Gisteren ging ik als enige naar de Flanders Cup die georganiseerd werd door Kortrijk. Windstil en met een nog aangename temperatuur kwamen mijn supporters en trainer (Eric Allegaert) aan. Samen gingen we verder om me aan te melden.
De reeksen hingen al uit en ik zat samen met Wout Van Belleghem in de D-reeks. Nu was het bijna tijd om op te warmen, maar eerst nog een goed plekje uitzoeken in de zon natuurlijk.
Omstreeks 21.35 ging ik me gaan loslopen, daarna volgde het stretchen met ook nog eens enkele versnellingen.
Ik was klaar voor de start maar dreigende wolken hingen al boven onze hoofden. Op de start moest ik nog een tijdje wachten, want bij de organisatie ging het er als een slakken gangetje op vooruit. Uiteindelijk was het dan zover. Nog even een beetje slenter lopen en hopen dat het niet ging regenen. Dat laatste bleef bij hopen, want toen ik klaarstond begon het te regenen. Maar dat hield mij niet tegen!
(22.45) START: ik vond van mezelf dat ik goed was vertrokken maar zag uiteindelijk dat ik als laatste door kwam. Eric stond aan de 200m om mijn tijden door te schreeuwen. Toch kwam ik in een snelle 28' door, nog altijd de groep volgende. Na 400m moest ik een klein gaatje laten, maar kwam nog altijd in een geslaagde 1'01' door. Nu was het op de tanden bijten want ik had een dipje. Ik zat nu ongeveer 10 meter achter op de rest. De laatste 250m kwam ik er helemaal weer bovenop en zag opeens tot mijn grote verbazing dat Wout nog maar enkele meters voor mij liep en toen de wedstrijd verliet door een tot nog toe onbekende reden. Na 600m kwam ik door in 1'34'.
Ik wist dat ik nog een goede eindspurt in petto had en dat liet ik dan maar blijken. Ik kwam terug en haalde nog een mannetje van KKS in. De laatste 100 meter waren de beentjes al helemaal verzuurd maar kon me nog optrekken aan de tegenstanders voor me. En het was geven, geven en nog eens geven tot ik eindelijk de eindmeet bereikt had. Ik voelde dat het goed was en wist nu zeker dat mijn record (2'07'54") eraan moest geloven.
Maar eerst even wat schuilen voor de regen die nu echt met bakken uit de lucht viel. Zo snel mogelijk gingen we onder de tenten schuilen, gelukkig hielden deze stand. Even later was het zo goed als gedaan met regenen en kwam mijn papa met een uitslag in zijn handen aangelopen. Ik was op dat moment dolgelukkig toen ik zag dat ik 2'05'22" had kunnen realiseren. Een nieuwe best tijd dus! En ook een 6de beste jaars prestatie, waarmee ik 14 plaatsjes opschuif!Ook vriend Timothy Herman smeet de speer weer verder dan de 60 meter grens en kwam ook uit op een geslaagde 60.35.
Nu goed uitrusten voor morgen waar ik een 1500 zal lopen in Gent.
Hopelijk ook voor een nieuw record en misschien een nieuw clubrecord.
IK GA DER NE LAP OP GEVEN!

JonasLachend

10:48 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat Goed gedaan!
Veel succes morgen in Gent.

Gepost door: Katrijn | 12-07-08

De commentaren zijn gesloten.