22-06-08

11de aller Tijden

Hey

Gisteren kwam ik in Oudenaarde aan en zag dat het goed kwam.
Het was windstil en een ideale temperatuur om te lopen.
Er kwamen nog meer atleten aan de start dan dat ikzelf had gedacht.
Mijn doel was om 6'00"00 te lopen, wat zeker geen lachertje was.
Om 19:30 was het zover, 3 reeksen waren klaar voor de 2000m.
In de eerste reeks ging Jonas Icket van start. Zijn doel was voor onder die 6'40 te geraken. Zo gezegd zo gedaan, het liep vlot bij hem en dat zag je ook aan zijn tijd die 6'36"81 luidt.
Vroeger op die avond liep ook Sara De Stoop.
61"44 werkte ze op 1 baan ronde af, wat een schitterende prestatie was, want bij Sara was dit al een jaar of 4 geleden.
Ongeveer een kwartier voor wij startten, liepen ook de vrouwen hun 2000m.
Griet De Waele en Ine De Stoop waren er klaar voor. Maar de vraag bij hun is altijd waarvoor ze klaar zijn, natuurlijk om daarna nog eens goed te gaan fuiven. Knipoog
Toch gingen zij de 5 baan rondes tegemoet.
De voor opgestelde tijden waren dan ook niet mals.
Griet haalde het hare en liep 6'30"50. Maar ook Ine wou niet onderdoen en liep zo 3 seconden onder haar doel met een tijd van 6'46"96.
Zoals eerder vermeld liep ook Jonas een zeer puike wedstrijd.
Nu de beurt aan de 2de reeks.
Ik hoorde mijn naam en was er helemaal klaar voor en Sam Van Den Heede zat ook in mijn reeks. Het ging erom spannen, want als we onder het clubrecord van Kevin Van Vynckt wilden duiken ging het een onderlinge strijd worden. Rondjes van 72' werden van ons verwacht. Dit was ook de bedoeling van Marc maar hij kwam niet opdagen, dit zou nochtans de perfecte race zijn geweest.
Toch kregen we van de organisatie een haas die speciaal voor ons ging lopen. Het startschot klonk schel in de oren en weg waren we. Goed gestart kwam ik het eerste rondje door in 71' met vriend Sam in het spoor.
Tot dan ging alles vlot tot onze haas na 600m al te traag doorkwam.
Mijn taak was om dan maar 3 rondes en een half alleen naar de 6'00"00 toe te lopen. Ik keek naar de chrono en kwamen maar liefst 3 seconden te traag door en trainer Eric Allegaert riep om wat te gaan versnellen. Dit deed ik dan ook maar zag na de 3de ronde dat we 7' achter zaten op schema.
Toen was het verstand op nul en geleidelijk aan versnellen. Daar luidde de bel met nog altijd 7' later dan verwacht. Ook Sam liep nog altijd gezwind mee in mijn zog. Het was nu of nooit. Het was een laatste rondje om U tegen te zeggen. Deze haspelde ik af in 66'. Na 300m moest Sam een gaatje laten en kwam zo uiteindelijk 5 seconden na mij over de finish. De laatste 200m waren voluit en daar kwam ik door in 5'29. Deze liep ik in 32' en kwam zo uit op een best tijd van 6'01'16 wat ook goed was voor de beste jaarprestatie, een stadion record, een clubrecord en tevens de 11de tijd aller tijden!!!
Met iemand die een paar seconden sneller zou lopen kan ik een tijd onder de 6'00"00 realiseren.
Later startte ook Kevin, spijtig genoeg mist hij nog wat training ritme maar kwam toch in een geslaagde 5'31"88 uit.
Later die avond hebben we nog genoten van het zonnetje.

Jonas 

12:00 Gepost door Jonas in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Dikke proficiat! Jammer dat de haas niet goed zijn werk deed, anders had je er mss nog wat seconden kunnen vanaf doen, maar toch zeer sterk. Hopelijk zijn de examens goed gelukt, je vakantie is ondertussen al goed ingezet met die prestatie! :) Xxx Katrijn

Gepost door: Katrijn | 22-06-08

PROFICIAT Mooie prestatie. Helemaal alleen is dat super !
Zelf was ik laat nog opgeroepen voor de masters interland in Engeland waar ik aan de 5000 meter mocht deelnemen. Vandaar mijn 'onzichtbaarheid'.
Een volgende keer helpen we elkaar wel !

Gepost door: Marc | 22-06-08

De commentaren zijn gesloten.